Sunday, April 21, 2013

my ' Sunday'

Ternanti-nanti hujung minggu, bangun solat subuh, mandi dan bersiap-siap kan diri dengan pakaian yang cantik2. menuju ke shopping complex, shopping- shopping, beli baju, tudung, kasut, beg,.
penat berjalan ke hulur ke hilir. nak rehatkan kaki setelah penat berjalan dengan masuk ke panggung wayang dengan besertakan pop cornn di tangan.  lepas tue pergi ke saloon, cuci-cuci rambut.
bestnya, kepala diurut-urut. nak manjakan diri lagi dengan buat facial. urutan muka yang buatkan ku terbuai-buai hingga terlena kemudian pulang ke rumah dengan hati yang tenang setelah menikmati makanan yang sedap-sedap di luar sana. heaven !!!

propa ! propa ! sebetulnya hujung minggu tak seindah yang dimimpikan. tidur yang tenang  jadi tidak tenang bila bangun-bangun tidur ja, 'FINAL YEAR PROJECT EKAU BILA NAK BUAT ?? ' suara-suara sumbang kedengaran di telinga, tapi bukan suara kawan-kawan tapi suara hati, kelasss kau suara hati !

itu pun dengan susah payah dan liatnya aku nak bangun tidur. lepas subuh tadi aku set alarm nak bangun pkul 8.30pg, tapi apabila alarm hp telah menjalankan tugasnya, aku pulak yang berkira-kira, hari ahad untuk apa berkira-kira mahu bangun awal? ye dokk? aku pun terus bermalas-malasan sehingga tak disedari pukul 11. 30 PAGIII !!!!!! erkk? bangun pun sebab perut dah berkeroncong, macam-macam lagu yang dimain, terus mengambil tuala dan mandi selaju yang mungkin.

Yeayyy,, housemate dah buat breakfast, oke sy breakfast pada waktu yang sepatutnya lunch, tapi tak pe asal perut kenyang hati pun senang, senang la sangat... start pukul 2 ja, jari laju-laju key in alphabet untuk menyiapkan bab 4 tesis.  Sekarang bila dah siap, apa lagi aktiviti yang boleh aku buat di muka bumi T.Malim ini? ya allah aku sangat la....... -------------------------->






No comments:

Post a Comment