Sunday, April 29, 2012

meaningful day

Aloha.... mata letih.. badan melekit.. lepas seharian menjalankan program kecemerlangan perakaunan yang diadakan sehari jer, sabtu lepas 28 APRIL 2012. Alhamdulilah settle satu masalah. program pun berjalan dengan lancar.

tugas menjadi ajk 3K (keselamatan, kebajikan dan kebersihan) senang jep..sebab tak ada student or fasi yang sakit.  cuma dari segi kebersihan. aku jadi tong sampah bergerak. kutip sampah2.  tugas yang sangat tidak berat. hehe

program start pukul 8.00 tapi fasilitator (geng2 aku lattew) sampai pukul 8.30 pagi. bukan tak tepat masa okeyh..kami semua dah siap awal.tapi pakcik bas yang menyebabkan kami LAMBAT ! grrrrr (mood geram)



walaupun tinggal kami berdua ..gambar still boleh amek tanpa pertolongan orang lain. ^_^


ajk 3K bersedia untuk berkhidmat. (kotak first aid tinggal) problem..problem...


tak clear la pulak modul akaun tue ( siyes pelik muka aku senyum tutup mulut ) huhu



kakak-kakak tengah get ready untuk ldk seterusnya. sangat dedikasi. wish uolls gudluck for praktikal.



my first student. ina, ain, najla and ridhuan. uolss sangat baik and ayat 'kak jadi cikgu sekolah nie jer la' terharu  n_n.


                     sesi saringan.penat belajar. kakak-kakak buat show lagu 'monyet'.
1 ekor monyet
duduk atas dahan
garu-garu pinggang
goyang-goyang pinggul


sukaneka time. masalahnya aku yang lagi exited dari students. ^_^


wajah keterujaan disitu.pasing getah guna straw. uolss semua confirm penah main kan?



                                                           yeayy ! group kami menang ! 



ehhhh bertambah pula ahli group yang menang. nak mencapub lattew.semua pantang nampak camera. 



baru sehari mengajar. letih badan dan mental aku. tambah sorang student agak slow compared member dia yang lain. sabar. sabar. sabar. macam tue la kot perasaan  cikgu aku yang sabar dengan aku yang bengap masa sekolah dulu. huhu. now my turn. cikgu2 ku. i'm luv u so much !

Sunday, April 15, 2012

Vandalisme

Dari zaman sekolah, tajuk femes kalau buat karangan PENULISAN. "Vandalisme". perkataan nie memang dah sinonim dengan masyarakat 1 MALAYSIA. tak payah lew aku nak elaborate panjang2 kan. Ada 1 ayat vandalisme nie berjaya menyeru aku buat entry nie.

kejadian: toilet di UPSI (sangat berterus terang). cuaca sejuk bangat and aku pun menghabiskan masa buat hajat dalam toilet tue lama laa.. *tak senonoh tue pun nak cite*.  belakang pintu toilet aku tengok ada karya. ada tulisan guna pensel, pen biru and pensel lagi ! dah jadi macam soalan sambung ayat pulak aku tengok.huhu

ORANG PERTAMA TULIS:

 


pastue orang KEDUA pula :


 




 ada kata-kata nasihat lagitaw.. tapi yang kelakarnya. bila orang KETIGA sambung :





kesimpulannya?? pandai nasihat orang tapi terkena batang hidung sendiri balik. hehe. apa yang pasti aku tidak setuju PTPTN dimansuhkan. ehh tetiba pula aku. k bye....

p/s : fikir sebelum buat.