Friday, March 23, 2012

worse daughter

dengan kusyuk dan tawaduknya aku layan variety show "SHINEE Hello Baby" dalam bilik. (sedih sebab plan nak gi tengok konsert SNSD cancel. sob sob sob ) tetiba ja budak housemate masuk bilik. dengan mata sembab lepas nangis.

wa : daya.....wa baru perasan hari nie 22 hb!

aku: so? (tak kan sebab tarikh nak nanges kot)

wa: ayah wa col ptg tadi, dia cakap dah bank in duit + broadband pun dah bayar

aku: pelik la wa nie, orang epy kalau dengar duit masuk... ( kalau aku mesti lompat kegirangan dah nie)

wa: wa epy la...wa cakap thanks jer. pastue tadi wa baru perasan tarikh hari nie BUFDAY AYAH WA... huwaaaaaaaa (alamak hujan lagi)

aku: gulpppp.... terus tengok hp.  ...sempat lagi wa nak wish. baru pukul 11...

wa: teruk kan wa..? mesti ayah wa sedih sebab tadi dia col. wa tak cakap apa pun.

aku : wa kira ok lagi. kalau nak compare ngan daya.

wa pandang aku dengan muka curious.

aku: dua tahun lepas. 25hb Oktober. daya ingat lagi mak daya tanya khabar. and then mak cerita adik beradik, sepupu and anak yang mak ngasuh bagi surprise beli kek kat mak. celebrate bufday mak masa 18HB OKTOBER ! seminggu bufday mak daya lepas. daya tak wish. for the first time daya  LUPA !

Jima (cousin) tanya mak, daya da col tak.? mak cakap daya busy kot sebab tue tak col mak. 

wa pergi col ayah sekarang. ada lagi sejam nak masuk 23 hb.


love you..mak!!!! 

first and last. aku tak nak ulang balik kesilapan nie. nie wa punya pasal la. refresh balik silap aku.

p/s: sekarang nie sapa lagi teruk? aku ke wa? =(

2 comments: