Saturday, February 25, 2012

kenyataan atau perasaan sahaja

last paper exam semester lepas, member ada bagitau aku yang lelaki yang aku suka ada contact kawan aku. orang dia cantik. sangat cantik. kawan perempuan (si gadis) aku tue tau aku berkawan dengan si lelaki. Jeles? of course ! tapi aku takleh marah or halang sebab aku dengan si lelaki hanya berkawan biasa. biarlahhh...

masuk semester 6 nie, aku satu kelas dengan si gadis. aku buat biasa jerla. tak tanya pun pasal si lelaki. aku bukan penyibuk. lagi pun dia kawan aku. buat apa nak bermasam muka pasal lelaki yang bukan hak aku. maybe diorang hanya berkawan. kalau special pun itu hak peribadi orang. aku dan si gadis sebelum nie pun tak pernah rapat. just gitu2 jer.

kebetulan masa dalam kelas. dia ada kerja dgn member baik aku. aku just teman jer la dari tepi. sebab kami balik bersama. aku tengok dia macam tak selesa. eye contact macam melarikan diri. maybe dia tgh busy dgn problem dia and member baik aku. think positive!

balik kelas, kami terserempak dengan dia lagi, dekat kedai pakaian. dia tunjuk skirt dekat aku and bestie aku. dia tanya rasa2 muat x? aku cakap la muat. sebab dia pun dah nampak makin slim sbb diet. dia tak kata apa. just tgk skirt yang dipegang. member baik aku tanya pula, dia masih tak makan nasi ke? dia jawab. "dah makan". aku pulak continue tanya berat dia dah bape sekarang? aku curious nak tau sebab dia diet dapat hasil. aku diet x berubah pun.huhu. alih-alih dia pusing ke belakang. cari pakaian yang lain. sentap kot !
member baik aku gelak jerla. sebab situasi macam nie selalu jadi dekat aku. orang tak akan perasan dgn question aku. (aku digelar kwang soo ). so i take it easy. dia tak dgr soalan aku kot ! think postive again.!

aku jarang on facebook sekarang. tapi tadi aku on kejap. tgk bhgn home. si gadis ada post satu gambar yang berjaya menarik minat aku. aku komen yang berbentuk soalan? dia tak reply pun. padahal gambar tue baru jer dia post 3 minutes ago. hurmmmm ok aku kena think positive yang dia dah log out. aku nak tunggu sampai malam nie. dia reply ke tak. waiting with patient. kalau dia tak reply, biarlahhh............




p/s: i hope this my imagination only not real

No comments:

Post a Comment