Friday, January 27, 2012

Girls day out!

26hb Januari. tarikh yang ditunggu-tunggu sebab nak tengok wayang 'Sumpahan Kum' Kum'. Excited gila kawan aku, Yana call dari KL. "Cerita nie sangat2 seram" dan dia suruh aku pergi tengok! memandangkan aku tak ada kawan or Bf untuk diajar keluar. sadis betul bunyi ! aku ajak Esha Chan. anak kacukan melayu cina yang mak aku jaga (baby sitter) berumur 10 tahun dan penakut tengok cerita hantu untuk teman aku. yer saya kakak yang kejam and selfish.ngeeeee.

tapi aku takla kejam nak ajak dia tengok movie tue. so aku ada planned lain. keluar rumah pukul 11.30 pagi. aku keluarkan duit ASB dulu. luckily orang tak ramai. tapi dalam setengah jam date dekat bank.  Otw nak pergi Bukit Jambul Mall. alahai, kasut budak Esha nie putus pulak. very unlucky day ! kena patah balik rumah tukar kasut. waste time ! waste minyak petrol ! sabar jer la. nak marah. bukan salah dia. riwayat kasut tue dah sampai ke penghujung. huhu

We arrived around 1 o'clock. terus pergi CINEMA nak beli tiket. aku beli tiket movie 'Journey 2 : the mysterious island '. Budak lelaki jual tiket macam nak kena backhand dengan aku. boleh lak buat2 lupa. dua tiket harga RM 20. aku bawaCHILDREN. so dapat price CHILD. *beza RM2 pun berharga tau*

panas ! panas ! dalam wayang senyap la. orang belakang aku. pot pet pot pet tak berhenti. nak sound tak sampai hati. budak ! dengan budak pun aku nak garang. aishhh. nasib masa wayang start. pandai plak dia senyap. gud girl. ^_^
aku bagi 5/5 star untuk movie nie. its fairy tale movie tapi sangat best! trust me ! sape yang tak tengok lagi. should go and watch!

teknik komputer memang nampak, tapi environment yang ada sangat cantik. lagi pun movie nie ada The Rock. kenal tak? ala WWF. karakter dia funny bila nak ajar anak tiri dia teknik untuk pikat perempuan. Tips ketiga yang dia bagi sangat2. *COOL*

Movie JOURNEY around 2 hours. habis jer terus blah pergi surau sebab dah pukul 4 ! lepas selesai menghadap Yang Maha Esa. *ayat bombastik* da kiosk 'each a cup' . Esha sangat2 suka and choice dia pun sangat menarik. mahal ! ~ peppermint oreo + magic pearl (yogurt). ermm yummy. fresh . first time aku rasa. selalu choice aku chocolate orea + pearl jer.

mood Chinese New Year still ada. dapatla kami tengok tarian naga + pameran kat situ. Tukang tilik nasib pun ada tau. tengin nak try. tapi tak boleh. syirik ! huhu. 

kat sini aku nak tanya. kenapa eyh chinese gurl kulit diorang sangat cantik? putih jangan cakap la. tapi licin. liang pori pun tak kelihatan. look very elegan sebab body diorang slim. ada yang ank 3 tapi body still macam anak dara. i'm very jealous uolls !

Pukul 4.30 petang, aku kena antar si Esha balik. sebab nak amek kakak aku balik kerja pula. sampai jer depan uma Esha, mommy dia ajak masuk rumah. sorry sis, 'i ada another date' hehe. tanpa disangka2 mommy esha bagi anpau! yeay! dapat cover duit popcoron. huhu


next destination. ajak kakak pergi melantak dulu. lapar. lunch makan popcorn jer pa cer. and then singgah POPULAR. nak belanja voucher 1 Malaysia. perghh terharu aku tengok ramai gila orang. baru aku realise. rakyat Malaysia love book. *rolling eyes*

 Praktikal aku bulan 8, aku decide beli buku SPM and PMR. Funny pula aku rasa masa nak beli buku. dah 5 tahun tinggal sekolah. so aku tak tau nak beli buku rujukan. banyak sangat. pening ! hehe.   Last2 call makcik aku a.k.a cikgu math. She suggest to buy sasbadi, oxford, and Pelangi. owh ok ok. dulu publisher nie jugak aku pakai. aku beli 1 rujukan math SPM. sangat2 comel sebab dalam buku tu ada notes kecik form 4 and form 5 yang kalerful ! buku PMR aku tak beli sebab dah ada yang lama. satu-satunya buku rujukan aku yang tinggal. yang lain dah derma. hehe     exercise form 4 and form 5 untuk subjek akaun + soalan past year question since 2005-2010. (past year question sangat penting untuk student familiar dengan solan exam) *tips dari cikgu hidaya sarbini* budget orang tak tau! wnkwnkwnk

kakak sangat cerdik dan pandai amek kesempatan. suruh aku belanja dia pen siap create nama. *eyh dia macam tau2 jer aku nak beli pen untuk tanda mata voucher tapi... owner dah bertukar. huhu takpe la. aku kan adik yang baik and gojes so aku beli pen jenama Miko and put her name ' cikna love 1 Malaysia '. Promoter pen tanya aku :-

"Beli buku SPM dekat adik ke?"

"beli dekat dia" kakak aku yang jawab

owh owh tidak pandangan dia sangat curious. pehal budak pompuan yang cute nie beli buku SPM tapi muka macam mak orang. ok aku faham. i need to explain.

"beli untuk mengajar masa praktikal nanti"

"oooo..bakal cikgu la." ada reaksi puas hati for explanation. sob sob sob maknanya aku takleh la tipu kalau kata baru nak amek SPM ke STPM ke. i look dat OLD??? T_T

 eyh mana nama yang create tue? belum lagi wat. sebab cuma hari jumaat and sabtu sahaja ada. so next time la aku bawa.

aku pun ada jugak ! someone give me ! nampak bulatan merah?
 'HIDAYA SARBINI ~ LOVE & TRUST'

Sorry buat masa nie. i'm not ready for love or trust any men. btw thanks 4 da gift 'B' hehe. rezeki jangan ditolak ! orang dah bagi kan. kita amek jerla dengan hati yang terbuka. tapi love? nanti nanti la. heeee

dalam POPULAR jer dah 2 jam. pergi solat maghrib and terus ke CINEMA. our show pukul 8. 2x i tengok wayang uollss. hehe. dis time 'sumpahan kum kum' tapi lebih baik aku tengok cerita nie dengan Esha Chan jer. sebab kakak aku pun penakut. tengok macam tak tengok jer. siap tutup dengan tudung. kadang2 dia main fb ! haaa waste money jer la. 

for me 'sumpahan kum kum' 2/5 jer. 1 markah untuk jalan cerita. 1 lagi markah untuk seram. tak seram pun. pengarah kat Malaysia nie kena kerja lebih keras untuk buat orang-orang macam aku nie menjerit or terkejut dalam panggung. huhu.

habis tengok. kakak aku cakap " oo baru pukul 10" what pukul 10? bukan 10 pagi tapi 10 malam ! tapi bukan balik terus pergi makan lagi. macam mana tak gemuk? hehe. otw nak pergi parking. ternampak accesories yang sangat comel. 








 chopstick                                                                                    










 




                                             burung hantu 'CIKGU' !











Lepas makan. sampai rumah dalam pukul 11.30 malam. fuyooo 12 jam sieyh keluar rumah. apalagi kena la berleter dengan parents. ' anak dara keluar rumah balik sampai malam2.' ' ingat tak jumpa jalan balik rumah' and bla bla bla. hehehe


ada lagi RM 150 Voucher. terror ak aku cuma belanja 1 ja voucher. hari nie nak pergi kedai POPULAR lagi. nak bawa mak pula. suruh dia pilih buku masakan. well nak polish skill masakan mak aku sikit * padahal untuk aku *

p/s : perasan tak gambar kakak aku tak ada? well title pun girls. kakak aku bukan kategori girls lagi dah. hehe

No comments:

Post a Comment