Wednesday, December 14, 2011

kalau tak menang saja!


Tournament handball UPSI will coming soon on dis saturday! aku and da geng yang terlalu 'teror' main nie punya la semangat berlatih. dah la musim hujan. gagah gak tue main. hujan bukannyer rintik2. lebat pulak tue. orang keliling excited pulak tengok kami main. macam tak pernah tengok orang main hujan. jakun semacam. pergi tengok cite hindustan, kalau tak main hujan tak sah. ***ke diorang tengok kami yang mandi hujan nie macam artis hindustan? hehe wink wink wink.

aku suka tengok senyuman MADHURI DIXIT, sweet!
Memandangkan aku pernah main tournament bola baling ASEAN upsi. (macam gempak jer bunyi kan? padahal aku player kedua jep, backup player first kalau dia penat. pastue pas balik bagi dia main. kalau suh aku leading, kalah la team aku gamatnya. papepown kitaorang menang dengan team singapore! omjeayyy! )  aku la yang kena ajar member2 aku, aku tau la jugak basic2 game.

JENIS JARINGAN
Jaringan bahu
Jaringan bahu adalah jaringan yang paling mudah dan digemari oleh pemain kerana pergerakkan yang terlibat adalah secara neutral. Jaringan ini sering digunakan oleh pemain yang mempunyai kekuatan pada tangan.





                                                                                     
    Jaringan Lompat
Cara jaringan ini sangat berkesan jika dilakukan dengan teknik yang betul. Anda memerlukan kemahiran koordinasi dan ritma yang betul, bermula dengan menyambut bola, melonjak ke udara dan membaling kea rah gol. Selalunya tindakan ini berakhir dengan pendaratan yang selamat.









c)      Jaringan Dive
Pemain akan melonjak atau dive ke dalam kawasan gol untuk membaling  bola dari jarak terdekat dengan pintu gol.  Bola hendaklah dilepaskan sebelum mana-mana bahagian menyentuh gelanggang.






                                                                   


semua jenis jaringan tu, satu pun aku tak pernah buat sebab aku tak pernah jaringkan goal pun. ^_^
selalu aku past kat orang lain jer. tak pandai aku nak shoot. membazir jer.huhu. tapi game kali nie harap boleh la dapat jadi top 5 ke, johan ke (berangan tinggi betul). bukan harap lagi dah, kena bagi menang kalau tak sia2 aku demam praktis dalam hujan. merana aku makan ubat (hate it!)

p/s: sakit gak kaki tekan clash motor tak pakai kasut. akibat sport shoes terlalu basah. 

Thanx taw baca entry... =)


No comments:

Post a Comment