Sunday, November 20, 2011

time sekolah jer belajar teruk.......

" malas arr nak belajar, jom ponteng kelas yokk??"

"ponteng sekolah arr, lepak kat cybercafe"


"aku kerja lagi bagus"

and bla..bla...bla....

zaman sekolah aku dulu selalu dengar member2 cakap macamnie, aku tak, aku baik...hehe... setakat ponteng kelas tue aku tak pernah buat. =)

first aku nak pesan, lepas habis spm, try la sambung belajar. tak rugi pun. kalau budak2 lepasan kemaruk sangat nak kerja..cuba sabar sikit. try cari pengalaman masuk belajar kat menara gading. lepas habis nak kerja sampai ke tua pun takpa..u have many time to work but university lifestyle is only once in your life.

ala bukan teruk pun belajar kat u. habis kuat wat assigment jer yang berlambak.( depends on your course, klu medic...uhukk uhukk). wat assigment sambil main2 mukabuku.hehe

the rest of the time, aktif dengan persatuan. mesyuarat sana, mesyuarat sini. cuci2 mata. opsss.. tapi aku aktif pun sem 5 jerla. nak cari sijil ja reason yang boleh diterima akal.kalau tak malas eden. pandai2 korang la nak membahagiakan diri kat U. apa lagi enjoy! tapi jangan tersalah enjoy lak..clubbing2 semua no2... must remember ur batas2 and pantang larang. senang cite pandai jaga diri arr especially gurlsss... tolong jangan jadi antara penyumbang pembuangan bayi okeyh?

enjoy dengan budak2 course korang la sebab dekat u nie banyak aktiviti bersama. kat atas semua tue budak kos aku, budak akaun. cuma 2 tiga orang jer tersesat. ada dari business and usahawan tapi boleh jer join. 

we are rock! hehe
 Usahawan Day!


hari usahawan, nie la homework budak u..! agak2 stress tak dari homework budak sekolah?


u lain aku tak tau ada ke tak subjek olahraga. and upsi kan u perguruan. so subjek pun macam budak sekolah. "olahraga" a.k.a pendidikan jasmani( zaman sekolah). dulu masa sekolah, PJ la aku malas. tapi pelik dekat u nie fun la pulak aku rasa. siap boleh mandi hujan lagi. huhu




next subjek pengurusan kokurikulum, kalau dekat sekolah. cikgu2 yang handle kan? tapi dekat u korang la handle sendiri. 


picture atas nie, latihan bomba. kami sendiri yang kena berunding dengan pihak bomba untuk bagi khusus dan latihan. kena buat kertas kerja. sijil, sponsor and tempat pun kami yang handle sendiri. kalau kat sekolah cikgu yang buatkan, betul tak?
 ****ada instruktor ja pantau, nak bagi markah

welcome to Melaka! upsi dekat tanjung malim, tapi memandangkan ada assigment field work, group aku saja jer nak pergi jauh2. menyelam sambil minum air! hehe



erm nie pengalaman first interview dekat kilang kerepek at sabak bernam. Nasib baik group dengan budak lelaki. padahal baru ja kenal. 5 lelaki and 5 perempuan. kebetulan semua ada partner ikut negeri. Penang, Kelantan, Terengganu, Johor dan KL.  ^_^



Masa sem 2  still duk kolej kediaman a.k.a asrama. tapi tak la macam asrama sekolah. dapat rumah yang ada 4 bilik. 2 orang satu bilik. kolej buat aktiviti pergi istana budaya! first time nie nak pergi tengok teater. bayar pun RM10 jer kot kalau tak silap. Alang2 dah ada trip, join la. dapat tangkap gambar dengan Adi Putra! TAPI GAMBAR TUE UDAH HILANG..........huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


hurmm nie, gambar budak kos aku, kami 36 orang sahaja. kalau nak compare dengan budak kos lain. kami antara komuniti yang paling sedikit. best!



sem lepas, member aku ajak aku jadi model tak bertauliah dia. dia kena shoot gambar sekitar upsi. aku choose kawasan library. nampak nerd sikit kan. hehe. MOZAart member aku nyer link blog. smart picture2 yang dia amek. kalau rasa perlukan khidmat dia. pergi terjah blog. Kuntum Saje Nak Cakap  2nd blog dia! =)





gambar2 nie, aku amek secara rawak ja dari simpanan aku. banyak lagi. especially gambar yang tak ada kaitan dengan assigment. aku dengan member selalu pergi berjalan jer. dari sem 1 sampai sem 5 mesti ada ja destinasi yang dituju. 

p/s : sem nie aku baru ja balik dari Port Dickson. ^_^

Thanxx taw baca entry nie... =)










No comments:

Post a Comment