Sunday, November 13, 2011

HOMESTAY at PeNaNg..!


 School holiday is coming!!!! oyeahhh! takyah pegang2 buku dah. (gaya macam budak sekolah lagi lak) hehe.before that, sorry late to wish gudluck to all candidates SPM! try your best! tak mo stress2 yepp. chill sudah. ^_^

nama pun school holiday, ajak la mak and ayah pergi jenjalan. time nie la nak bersuka ria sambil menghabiskan duit mak ayah korang. hikikhik. kalau la berhajat nak spend holiday kat penang. and try nak cari hotel tapi bawak geng satu kampung. boleh la share duit reramai duk kat homestay makcik aku. kat atas nun rupa apartment homestay tue. satu jerla umah makcik aku. yang lain umah orang lain yer.. kalau korang rasa2 nak kena perembat ngan tuan rumah pergi la redah umah yang lain  ;b

takpun kalau tak datang holiday pun, sekarang kan cuti sekolah maa mesti banyak kenduri kahwin kan. yang bawak rombongan jauh2 nak meminang anak mami penang tapi tak tau nak stay kat mana pun boleh la try booking. !

nak tengok dalam rumah tak? confirm korang rasa macam rumah sendiri. tak macam rumah sewa or rumah tumpangan. set perabot semua lengkap! kalau rasa nak pindah terus pun boleh . hehe


ruang tamu


ruang makan.! rumah nie ada 3 bilik and 2 toilet ( 1 dalam master bedroom)

master bedroom

2nd room!

3rd room

siap da blander skali kalau nak masak

peti ais pun ada maa...

lepas makan sila cuci pinggan anda yer. kebersihan amatlah diutamakan. sekian..huhu

washing machine pun ada mehhh...

sebelum tue nak promote sikit. Dekat penang selalu tiap2 bulan Disember ada Pesta Penang Sg. Nibong . so pergi la enjoy kat sana. ok back to the  topik. dont worry, homestay makcik aku nie terletak kat bandar. senang la nak cari makan. malam2 kalau lapar pun banyak lagi kedai yang bukak. 24 hours. macam2 makanan ada, nak2 kalau nasi kandar. alang2 dah da kat penang tue, g la pekena nasi kandar! perghh sedap beb...kaw dari penang.

lapar sudah..


nasi briyani..yummy yummy... kalau nak makan nasi briyani yang paling sodap nasi briyani 'HAMEDIYAH' kalau dari homestay makcik aku dekat jer, tanya ja orang2 kat situ nasi briyani hamediyah kawasan Relau kat mana. ^_^

Next, homestay nie dekat dengan shopping complex. ada 4 yang paling dekat, tapi aku malas nak google lagi satu 'Giant'. coz jual barang2 dapur ja. hehe

Kompleks Bukit Jambul

Sunshine Square

Queensbay MALL 


 Lokasi homestay nie bertentangan dengan stadium PISA  (Penang International Sports Arena ). 



APARTMENT PANGSAPURI SERI NILAM

Guarded Homestay Fully Furnished
1.Check in 2.00 p.m
                                                                  2.Check out 12.00 p.m

ONLY RM250 Per day


Interested?


pm my cousin at her facebook Giema Aziemah
 or
call my aunty Jun 013-4886412


 Thanx taw baca entry nie... =)






2 comments: