Wednesday, November 30, 2011

nak jd tukang edit gak!

 welcome to december everyone..!! school holiday nie mesti ramai yang busy dengan plan masing2 kan? especially makcik and pakcik yang nak attend or busy dengan wedding anak sendiri.main aku dekat sini, late nie aku perasan ramai la pulak yg jadi photographer. camera pon hebat2 duk shoot..(nak beli tak mampu) tapi yang aku pelik, majoriti photographer kalau edit mesti tukar kaler zaman dahulu kala.. hitam n putih, tak pun kaler kekuning kuningan. ***ke aku yang buta seni. Tapi kalau semua edit kaler macamnie, so pengantin tak yah la pkir tema kaler ape..sebab the end of da pitcha will be change..hehe...

two of my member just open dis business..go and support them if u like their hand work!












P/S : aku tak nak jadi tukang amek gambar tapi aku nak gambar aku ditangkap, aci tak macam tue? hikhikhik


Thanxx taw baca entry nie... =)

Tuesday, November 29, 2011

skype


 semua orang tahu skype tue apa.so takyah la aku nak explain panjang2. member aku asyik suruh aku wat jer dan akhirnya aku suruh kakak aku yang buatkan. maklumlah orang busy..(padahal tak tahu..nak main pun aku tak reti..sadis betul rasa)


motif entry: apa beza skype and ym?? budak baru belajar ***curious nie


thanxx taw baca entry nie... =)

Sunday, November 20, 2011

My friend's wedding


 SELAMAT PENGANTIN BARU IJA..! sorry tak dapat nak datang. aku ada tournament bola baling (padahal kalahh) huhu...  eyh mak aku pun follow tema biru la.. macam mak pengantin pulak! ^_^

p/s: asal semua kahwin nie? member aku ada yang nak tunang bulan 12 nie. member yang dah ada anak and pregnant pun rate makin meningkat! macam x caya jer zaman hingusan aku dah berakhir..ho ho ho....

time sekolah jer belajar teruk.......

" malas arr nak belajar, jom ponteng kelas yokk??"

"ponteng sekolah arr, lepak kat cybercafe"


"aku kerja lagi bagus"

and bla..bla...bla....

zaman sekolah aku dulu selalu dengar member2 cakap macamnie, aku tak, aku baik...hehe... setakat ponteng kelas tue aku tak pernah buat. =)

first aku nak pesan, lepas habis spm, try la sambung belajar. tak rugi pun. kalau budak2 lepasan kemaruk sangat nak kerja..cuba sabar sikit. try cari pengalaman masuk belajar kat menara gading. lepas habis nak kerja sampai ke tua pun takpa..u have many time to work but university lifestyle is only once in your life.

ala bukan teruk pun belajar kat u. habis kuat wat assigment jer yang berlambak.( depends on your course, klu medic...uhukk uhukk). wat assigment sambil main2 mukabuku.hehe

the rest of the time, aktif dengan persatuan. mesyuarat sana, mesyuarat sini. cuci2 mata. opsss.. tapi aku aktif pun sem 5 jerla. nak cari sijil ja reason yang boleh diterima akal.kalau tak malas eden. pandai2 korang la nak membahagiakan diri kat U. apa lagi enjoy! tapi jangan tersalah enjoy lak..clubbing2 semua no2... must remember ur batas2 and pantang larang. senang cite pandai jaga diri arr especially gurlsss... tolong jangan jadi antara penyumbang pembuangan bayi okeyh?

enjoy dengan budak2 course korang la sebab dekat u nie banyak aktiviti bersama. kat atas semua tue budak kos aku, budak akaun. cuma 2 tiga orang jer tersesat. ada dari business and usahawan tapi boleh jer join. 

we are rock! hehe
 Usahawan Day!


hari usahawan, nie la homework budak u..! agak2 stress tak dari homework budak sekolah?


u lain aku tak tau ada ke tak subjek olahraga. and upsi kan u perguruan. so subjek pun macam budak sekolah. "olahraga" a.k.a pendidikan jasmani( zaman sekolah). dulu masa sekolah, PJ la aku malas. tapi pelik dekat u nie fun la pulak aku rasa. siap boleh mandi hujan lagi. huhu




next subjek pengurusan kokurikulum, kalau dekat sekolah. cikgu2 yang handle kan? tapi dekat u korang la handle sendiri. 


picture atas nie, latihan bomba. kami sendiri yang kena berunding dengan pihak bomba untuk bagi khusus dan latihan. kena buat kertas kerja. sijil, sponsor and tempat pun kami yang handle sendiri. kalau kat sekolah cikgu yang buatkan, betul tak?
 ****ada instruktor ja pantau, nak bagi markah

welcome to Melaka! upsi dekat tanjung malim, tapi memandangkan ada assigment field work, group aku saja jer nak pergi jauh2. menyelam sambil minum air! hehe



erm nie pengalaman first interview dekat kilang kerepek at sabak bernam. Nasib baik group dengan budak lelaki. padahal baru ja kenal. 5 lelaki and 5 perempuan. kebetulan semua ada partner ikut negeri. Penang, Kelantan, Terengganu, Johor dan KL.  ^_^



Masa sem 2  still duk kolej kediaman a.k.a asrama. tapi tak la macam asrama sekolah. dapat rumah yang ada 4 bilik. 2 orang satu bilik. kolej buat aktiviti pergi istana budaya! first time nie nak pergi tengok teater. bayar pun RM10 jer kot kalau tak silap. Alang2 dah ada trip, join la. dapat tangkap gambar dengan Adi Putra! TAPI GAMBAR TUE UDAH HILANG..........huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


hurmm nie, gambar budak kos aku, kami 36 orang sahaja. kalau nak compare dengan budak kos lain. kami antara komuniti yang paling sedikit. best!



sem lepas, member aku ajak aku jadi model tak bertauliah dia. dia kena shoot gambar sekitar upsi. aku choose kawasan library. nampak nerd sikit kan. hehe. MOZAart member aku nyer link blog. smart picture2 yang dia amek. kalau rasa perlukan khidmat dia. pergi terjah blog. Kuntum Saje Nak Cakap  2nd blog dia! =)





gambar2 nie, aku amek secara rawak ja dari simpanan aku. banyak lagi. especially gambar yang tak ada kaitan dengan assigment. aku dengan member selalu pergi berjalan jer. dari sem 1 sampai sem 5 mesti ada ja destinasi yang dituju. 

p/s : sem nie aku baru ja balik dari Port Dickson. ^_^

Thanxx taw baca entry nie... =)










Sunday, November 13, 2011

HOMESTAY at PeNaNg..!


 School holiday is coming!!!! oyeahhh! takyah pegang2 buku dah. (gaya macam budak sekolah lagi lak) hehe.before that, sorry late to wish gudluck to all candidates SPM! try your best! tak mo stress2 yepp. chill sudah. ^_^

nama pun school holiday, ajak la mak and ayah pergi jenjalan. time nie la nak bersuka ria sambil menghabiskan duit mak ayah korang. hikikhik. kalau la berhajat nak spend holiday kat penang. and try nak cari hotel tapi bawak geng satu kampung. boleh la share duit reramai duk kat homestay makcik aku. kat atas nun rupa apartment homestay tue. satu jerla umah makcik aku. yang lain umah orang lain yer.. kalau korang rasa2 nak kena perembat ngan tuan rumah pergi la redah umah yang lain  ;b

takpun kalau tak datang holiday pun, sekarang kan cuti sekolah maa mesti banyak kenduri kahwin kan. yang bawak rombongan jauh2 nak meminang anak mami penang tapi tak tau nak stay kat mana pun boleh la try booking. !

nak tengok dalam rumah tak? confirm korang rasa macam rumah sendiri. tak macam rumah sewa or rumah tumpangan. set perabot semua lengkap! kalau rasa nak pindah terus pun boleh . hehe


ruang tamu


ruang makan.! rumah nie ada 3 bilik and 2 toilet ( 1 dalam master bedroom)

master bedroom

2nd room!

3rd room

siap da blander skali kalau nak masak

peti ais pun ada maa...

lepas makan sila cuci pinggan anda yer. kebersihan amatlah diutamakan. sekian..huhu

washing machine pun ada mehhh...

sebelum tue nak promote sikit. Dekat penang selalu tiap2 bulan Disember ada Pesta Penang Sg. Nibong . so pergi la enjoy kat sana. ok back to the  topik. dont worry, homestay makcik aku nie terletak kat bandar. senang la nak cari makan. malam2 kalau lapar pun banyak lagi kedai yang bukak. 24 hours. macam2 makanan ada, nak2 kalau nasi kandar. alang2 dah da kat penang tue, g la pekena nasi kandar! perghh sedap beb...kaw dari penang.

lapar sudah..


nasi briyani..yummy yummy... kalau nak makan nasi briyani yang paling sodap nasi briyani 'HAMEDIYAH' kalau dari homestay makcik aku dekat jer, tanya ja orang2 kat situ nasi briyani hamediyah kawasan Relau kat mana. ^_^

Next, homestay nie dekat dengan shopping complex. ada 4 yang paling dekat, tapi aku malas nak google lagi satu 'Giant'. coz jual barang2 dapur ja. hehe

Kompleks Bukit Jambul

Sunshine Square

Queensbay MALL 


 Lokasi homestay nie bertentangan dengan stadium PISA  (Penang International Sports Arena ). 



APARTMENT PANGSAPURI SERI NILAM

Guarded Homestay Fully Furnished
1.Check in 2.00 p.m
                                                                  2.Check out 12.00 p.m

ONLY RM250 Per day


Interested?


pm my cousin at her facebook Giema Aziemah
 or
call my aunty Jun 013-4886412


 Thanx taw baca entry nie... =)






Friday, November 11, 2011

back to the past...

Selamat Hari Raya Aidiladha semua! jangan syok sangat makan juadah, nanti takut darah, gula semua tinggi. Selalu raya time2 ginie, mesti budak2 yang excited kan.? ~~macam aku dulu. sanggup tak makan tak tidur nak main dengan lembu. hehehe. 


tengok budak2 zaman sekarang, macam terlalu update la. adik yang mak aku mengasuh pun dah ada facebook! baru 4 tahun..aishh... game diorang pun PLAYSTATION, LAPTOP, and semua yang canggih2 la. dah jarang aku tengok diorang main permainan macam kita dulu. tapi tak tau la still ada yg main. 
korang ingat g tak game nie? kasi masuk gelung dalam tue...

dam ular! main benda nie pun sampai boleh gaduh2 ngan member aku dulu..huhu


 game tuju kasut, masa kecik dulu main dengan kawan-kawan rumah, tak kira boy or gurl..bestnya masa tue, 

kasi pecah belon!


penutup botol!

teng teng!

anak patung kertas..agak2 sekarang nie ada lagi tak?


tak tahu nama game nie =(

game susun-susun batu! tue jerla yang aku ingat ^_^ 

pemadam (dulu rajin aku kumpul! pastue fight! )

kapal terbang kertas!


bapa aku pernah beli teropong nie, siap ada filem gambar -gambar kat mekah!


pistol nie  aku buat main polis2, "polis entry one two jaga, polis mata pencuri jaga!"

main lompat getah, macam tak caya ja aku dulu boleh lompat paras telinga. kalau sekarang..hurmm hampeh..berat la katakan...

tepuk foto! selalu boys la yang main, tapi aku tak kira,..redah gak... sakit oo tangan....

p/s: salah sorang kawan aku zaman kecik nie nak kahwin dah 19hb nov nie, tak dapat nak g laa ija..aku dah kena balik u... aku doakan ko bahagia dunia dan akhirat... 

mood: jeles.... hehe....

Thanxx taw baca entry nie.... =)