Sunday, October 30, 2011

Menyesal tak belajar!

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan november, lepas tue disember lak, pastue 2012! angka umur aku pun dah 22 TAHUN. cepat gila. baru terasa lepas habis SPM. Lagi berapa hari jer ti 8/11....cukup setahun arwah nenek dah tak ada. rindu sangat2. aku tak pernah jumpa nenek and atok belah bapa. cuma belah mak jer. tue pun nenek. membesar dengan masakan nenek. orang kata masakan orang tua2 memang da best arr.

kari, gulai, fuhh semua mantop arr kalau nenek goreng telur jer pun dah sedap.sampai menjilat ibu jari..yummy..yummy... tekak aku mengidam sangat masakan nenek especially nasi tomato and ayam masak merah. tambah2 bila time raya nie.



aku rancang nak belajar masak dengan nenek lepas habis belajar, tapi aku lupa makin aku membesar nenek pun makin berusia.  paling aku terkilan, saat2 akhir sebelum nenek sakit. dia selalu paksa aku suruh makan. aku tak nak sebab 'on diet' la kata kan. lama gak la aku tak makan masakan nenek. sampai la nenek jatuh sakit last year nak dekat raya aidilfitri.

Siyes skunk aku tercari2 masakan nenek.even mak aku pun masak x se'kick' masakan nenek. kalau la dulu aku belajar...huaaaaarggggggggg... (aku rindu nenek sebenarnya! ='<)

    

No comments:

Post a Comment