Wednesday, April 27, 2011

Cinta sebelah pihak,, sakit atau lebih baik?


                                                          errr.aku dah terbagi tau dah..

 'awak yang tegur saya dulu, dan layan saya baik sangat..i'm really appreciate it


 'kawan2 suruh lupakan dia, sebab dia hanya nak berkawan sahaja'


 'walaupun cuba tapi tak boleh, '


 'dia memang seorang yang baik, aku tak pernah salahkan dia..apatah lagi Allah. mesti ada hikmah disebaliknya'

 
'aku tak tau sama ada kita ada jodoh atau pun tidak..tapi aku bangga sebab Allah anugerahkan perasaan nie terhadap awak.. secara jujurnya awak baik. '



Alhamdulilah aku dah dapat jawapan or hikmah disebalik semua nie. Bila difikir dan renung balik, sejak aku suka kat dia, dalam fikiran sentiasa teringat kan dia termasuk masa solat. Seolah2 aku lebih menyayangi dia lebih dari mencintai Allah dan Rasulullah.

Kalau kuar makan dengan member2 aku, mesti nampak pasangan2 kaple duk tengah dating. cuit2.. pukul2 manja.. pegang2 tangan n date dekat tempat sunyi. perasaan jeles confirm la ada tapi at the same time aku terfikir gak tak nak la kaple, sebab pegang2 tangan dengan bukan muhrim dosa taw.. tapi kalau aku dengan dia tue pun tak mustahil akan terjebak gak dalam benda alah nie. hurmm..

banyak kali la accident dalam bas or dalam tren aku nampak kaple duk 'kiss' or 'raba2'. euwww tolong arr.. mungkin Allah nak tunjuk dekat aku, dosa2 yang akan aku juga buat kalau kaple. Allah sayang aku..!  ^_^

aku suka dengan entry nelly tentang jawapan seorang gadis muslihah nie. pergi la tengok jawapan dia apa..

aku juga suka status fb kawan aku a.k.a kawan si dia juga..  ^_^
"cintailah seseorang yang halal untukmu, nescaya dirimu akan mengecapi kebahagiaan dunia dan di akhirat..cintailah seseorang itu kerana agamanya...Jadikanlah cintamu terhadap si dia dpt membawa kalian ke SYURGA Allah..InsyaAllah"
p/s: gambar2 kat atas nie, aku amek dari blog Dr.Cinta. banyak lagi gambar2 yang ada, tapi aku just amek yang berkaitan dengan aku jerla.
 
 
Thanxx taw baca entry nie... =)

4 comments: