Monday, April 18, 2011

Berani mati aku..!!!!

yeahhh penilaian kat pensyarah dah buka..!! memang aku nak balas dendam kesumat gila kat lecturer semester nie especially PROFESSOR. AZ**M.
 

aku tak pernah amek pot bab2 survey nie. selalu aku bagi 4 or 5 ja. tapi semester nie, lecturer semua kurang asam and hampeh gila,. memang layak pun aku bagi 'SATU'.  Ada ke patut, dia sendiri tak faham apa yang dia ajar. pastue pendapat students tak pernah dia terima, sentiasa ingat dia betul. siap tengking2 lagi and kalau dia silap tak nak mengaku. Boleh pulak dia kata penulis buku tue tak pandai wat buku sampai bagi dia 'BINGUNG' (tiap2 minggu dia bingung). Buku tue sana sini silap. and dalam kelas..

''kenapa tak pasang aircond? kenapa aircond tak sejuk? saya tak mau ajar kalau aircond tak sejuk. tak faham bahasa ke? cuba tengok remote control tue volume dia berapa? saya tak nak pegang. saya geli and alergik dengan benda kat bawah lantai or kotor2 semua nie...!!! ( weekkk..mentang belajar kat luar negara, berlagak nak mampus ).

'' yang kat belakang tue kenape? asyik selak2 kertas? ganggu konsentrasi saya jer. awak ingat senang ke saya nak ajar? (tukar page len pun kena marah)"

''kawan awak tue ingat bagus sangat ke pergi tandas time saya ajar? nanti time final tak boleh jawab padan muka dia. (bila member aku tue masuk, tak pulak dia bising. suka sangat mengata belakang)''


siyess sakit hati gila kelas dengan dia. senior2 semua tau dah perangai dia. alaa lecturer2 lain pun semua menyampah kot. dia jer yang betul. banyak lagi la bad behavior dia. sel 'cool' takda langsung dalam diri. maklumlah anak teruna terlajak. macam tue la. sunyi arr tue..!! 


"aduhh saya busy la, awak tau tak orang atasan semua nya suka pergunakan kita and selalu tindas kita. negara kita nie tak adil la. kalau boleh saya nak pindah luar negara jer ( berambus arr kalau nak blahh sangat ). saya nie sibuk nak betulkan malaysia, saya nie sibuk la nak betulkan dunia. (baik bagi betul diri sendiri dia lagi bagus!)

Dalam borang survey tue, aku siap tulis bahagian suggestion lagi...


@ Lecturer must understands first course before teaching
@ give opportunities to students to ask questions and give 
     opinion
@ increase communication skill
@ pelbagai teknik pengajaran agar pelajar tak mengantuk 
     (aikk dalam BM pulak,huhu lantak laa)
@ tidak membuat perniagaan peribadi di dalam kelas.

tapi bila dah sent seram la pulak.. errr exam tak buat lagi. mau diorang bagi fail. mampus aku. tapi survey nie rahsia kan? kalau tak memang tak professional la 'U' aku nie. Kalau taw..ermm lantaklaa memang betul pun. 'berani kerana benar, takut kerana salah'.hehehe Kalau ditakdirkan repeat paper, hmm aku terima jerla..

Thanxx taw baca entry nie.. =) 

4 comments:

  1. ni mati berani ke berani mati ? perghhh ! syabas2!! HAHAHAHA

    ReplyDelete
  2. haha.. perh~ dsyat. sjak ble hg rebel cm aku ni?! aku pnah komen gk time pnilaian titas sem2 dlu, lect tu kcoh2 kot dlm clas, dia x puas hati la dgn org yg komen tu., aku buat derk jela sbb kn bnda tu xd nme, ape aku kesah,haha..

    ReplyDelete
  3. inner 3 layer x de stok..
    tapi kalau nk sy bole tolong orderkan..
    inner 2 tone x nk? cntik jugak :)

    ReplyDelete
  4. salam..

    wowow..ni mengimbas nostalgia semester lepas ni.
    budak2 kelas dengan jujur jawap SPPK- nak tau ape keputusan??
    ahaha..
    satu kelas kena marah dengan yang berkenaan. die tak boleh terima kenyataan!!
    aduih. lepas ni, taubat, tak ada sesiapa nak jujur dah.
    kes tu sampai ke pengetahuan orang2 atas2, panjang cerita. last2 semua close case. tutup mulut.
    rasa kesian pun ada kat yang berkenaan tu.
    ape pun, all the best..kui2..

    ReplyDelete