Saturday, March 19, 2011

kriteria calon suami..

Aku sure semua orang ada ciri-ciri prince charming masing2, mesti ada yang nak yang 'agama', 'ensem', 'kaya' and bla..bla..bla...

yess i admit i'm still single.. memang bahagia kot hidup single nie tapi kadang2 rimas gak sebab orang akan tanya macam2, contoh

" awak single lagi? tak pernah kaple pun?tipu la, sebab zaman sekarang budak sekolah pun dah ada kaple"

"awak single lagi nie mesti memilih sangat kan?"

" alaa..hang single sebab hang nak yang high maintainance "

" memilih sangat nak yang ensem2 ja la tue "

and sewaktu dengannya..

kat sini aku nak bagitaw salah ke hidup solo? heloo aku baru umo 21 bebb.. kalut ngat.. hahaha.. actually tipu la kalau aku tak mencari..

yupp rupa paras, harta and agama yang aku cari.... tapi orang kata susah kot nak dapat semua tue. kalau dapat memang 'BONUS' laa... sapa tak nak betul tak?

main point kat sini, bukan aku tak nak kaple.. tapi aku just nak cari someone yang ada satu nie jer..

'JUJUR'

Kalau muka ensem, tapi tipu and curang belakang korang pun tak guna jugak nak wat stok laki.... sendiri makan hati kowt..,

Kalau kaya, and boleh bagi macam2 kat korang tapi at the same time support gurl len. Boleh dipersila kan angkat kaki jugak la..

Kalau agama, aku susah nak komen apa2 la, tapi kalau dah berpegang pada agama, kalau still tak boleh nak jujur tak guna juga beb...

ok fine, mesti ada sebab musabab kan kalau kadang2 lelaki nie tipu.. aku boleh terima tapi tolong la explain hal sebenar lepas aku tanya.. dats da chance i give you to explain everything.. but if you not grab that chance.. i dont know what to say anymore.. i dont know i can accept you or not.. i just can give you 3 chance.. after dat no more.. Hehe..speaking jap..xpe kan? ^_^

ermm ini lah aku.. aku boleh terima explaination sebab tue aku bagi 3x peluang, tapi aku susah nak terima penipuan yang berterusan.... korang camne? (curious nie.. ^_6 )

"cinta dan kasihiku hanya kepada orang yang benar2 mencintai saya, bukan untuk dipersendakan"
( ayat heliza dalam syurga cinta..ingat tak? ingat tak? err ke ada yang salah? huhu)

Thanxx taw baca entry nie.. =)

5 comments:

  1. cinta dan kasih sayang saya adalah utk org yg benr2 mencintai saya, bukan utk dipersendakan...
    ni la ayat dia.. (kot).. hahahha...

    sama jugak mcm lelaki cri perempuan..
    awek mgkn hot, seksi, gebu..
    tp diorg hnya nak cri isteri yg beragama.. mudah cte...

    Firman Allah S.W.T:
    "Perempuan-perempuan jahat untuk laki-laki jahat,laki-laki Jahat untuk perempuan-perempuan jahat pula,perempuan-perempuan baik untuk laki-laki baik,laki-laki baik untuk perempuan-perempuan baik pula. Mereka itu (orang-orang baik) terlepas dan tuduhan yang mereka katakan,untuk mereka ampunan dan rezeki yang mulia." (Surah An-Nur, ayat 26)

    ReplyDelete
  2. 3peluang?kalau dia betul betul sygkn kamooo..n dia terpksa tipoo untuk jaga aib orang@ ats janji yg dipegang@ atas amanah yg diberi?? apa kamu mahu buat??kalau dia betul2 terpksa menipooo?

    ReplyDelete
  3. janji memang kena pegang sbb itu amanah.. dia perlu explain la tentang nie, kena bagitau dgn ikhlas yg dia pegang amanah n tak dapat gtau.. gurl dapat menilai benda tue betul atau tak.. dats it..tak perlu dolak dalih..

    ReplyDelete
  4. hai saye da join belog anda:) follow saye balik eh @ http://ow.ly/4i6yv

    ReplyDelete
  5. Yes my dear..jujur itu mmg sgt penting..

    ReplyDelete