Friday, March 18, 2011

jumpa SCHA AL-YAHYA.... dia memang sempoi and wire putus..haha

Assalammualaikum..Haii..heloo..salam sejahtera dan sama waktu dengannya. hehe..aku balik penang minggu lepas, ada la dalam 5 jam terperuk dalam bas tue. Dah la dari tanjung malim kena singgah ipoh dulu, dari sana baru amek bas ke sg.nibong, penang. alih2 tak ada lak bas ke sana, aku kena nek bas ke butterworth n then nek feri lak. Lama gak la aku tak nek feri. Last masa muda-muda dulu zaman matriks (budget dah tua sangat la tue..huhu)

pastue dari jeti, akak aku amek la..pastue p mkn mcdonald.. (jgn jeles..jgn jeles) hehe bape banyak pastue la.. wait2 aku nak cita pasal Scha kan bukannyer pasal journey aku.. err soweyy yer.. bukan ape, kat mcdonald la the sory is begin..

akak: pasnie jom g GIANT.. Scha datang...
aku  : eyh bukan dah datang ke?
akak : hang salah date, pencarian carefree tue arinie..
aku  : yeke (mata aku bling2..) jap2 nak make-up dulu, nk
         jumpa scha kan mesti nak snap2 pic.. teettttt
akak: ekeleh..

akak aku jeles la tue.. mana boleh dengan muka comot dari pagi nek bas pastu g jumpa Scha. gaya nak jumpa pakwe lak aku.. =)
 
 

nie la gambar yang ada autograph Scha Al-Yahya, dia tulis nama aku 'daya'.. remember! dats my name..huhu



hehe, sorry kak Scha gambar candid, btw u tetap nampak cun.. sape setuju goyang2 tangan.. 6_^



time nie kak Scha tengah pose gaya ala2 manja gitue, mc suh dia pose model tapi dia kata susah.. kalau pose huruf  'satu', 'dua' 'tiga' sampai sepuluh boleh la.. (SIYES COMEL AND LAWAK GILAK MASA TUE) spontan jerr dia.nie pic aku sempat snap masa dia pose no. 3





time nie dia dah duk kat meja nak bagi autograph, aku selit2 kat belakang.. panggil 'kak scha! kak scha! dia tak pusing belakang pun.. frust mak nyahh... tapi ada la abg kerja kat giant tue dia kesian tgk muka sedih aku, sobb sobbb..so dia pun panggil la SCHA! terus SCHA pusing, nampak sangat suara aku sopan, jerit slow..

tadaa nie la pic SCHA fokus kat hp aku tanpa disuruh.. (pas abg tue panggil, dia nampak aku tengah standby hp terus dia senyum.)


give me four (aku request dia pose no.4 sebab aku tgk orang len asyik pos skema ja..lalala) dia tanya gak nape aku mintak no.4..sebab no.4 no bertuah aku.. kesian SCHA kena gebang ngn aku..huhu. sorry KAK SCHA tak terniat nak menipu, tue jer jawapan yang terlintas time tue.. no.bertuah? korang percaya ke pasal no. no. nie?huhu

mana boleh kalau tak tangkap gambar dengan SCHA AL-YAHYA, nanti korang kata aku tipu pulak, ala HIDAYA SARBINI bukan jumpa SCHA pun,gebang ja lebih.. so dis is da prove! kalau jeles sila mengaku..hahaha..

"ekeleh minah nie dengan SCHA pun KECOH...!!" 

aku punyer pasal la, aku yang excited....nanti korang jadi artis aku pun wat KECOH jugak la.. baru korang rasa dihargai.. betul tak? betul tak?   

(korang nak taw tak public figure yang paling aku nak jumpa sangat2? semestinya DR.HALINA MOHD YUNOSS, isteri DR.SYEIKH MUSZAPHAR. she is beauty with brain okays.. mula2 memang la aku minat DR.SMS tapi bila dah add fb kak na (cewahh aku panggil Dr.Halina, kak na jer), dia baik and ramah sihh.. tnyer jer kat wall dia mesti dia reply.. aku pernah tanya tinggi dia bape.. mak aii 169cm..tinggi nyerr.. aku pun 159cm ja.. 10cm hilang..betapa kerdilnya diriku..
(aku tanya gak tinggi SCHA bape, dia kata 'banyak la jugak', mesti dia tak nak aku rasa rendah diri yang sememangnyer rendah..huhu)

tunggu la aku wat entry tentang idola aku DR.HALINA.. cantek bangat la dia.. huhu   

Thanxx taw baca entry nie.. =)



3 comments: