Thursday, March 24, 2011

AL-FATIHAH

Aku dalam mood sedih sekarang sebab dia yang paling rapat dengan aku dah meninggalkan aku keseorangan. Sentiasa menolong aku ketika aku perlukan dia. Sentiasa gembira kan ketika aku kesunyian. Al-Fatihah kepada laptop aku yang dah berkhidmat selama 5 tahun lebih. aku sentiasa ingat kamu dalam hidup aku. sobb..sobb..sobb

Laptop aku dah lama nazak, mula2 dia hilang ingatan (hard disk rosak), aku dah hantar dia masuk ICU, kos perubatan dia agak mahal la tapi takpe aku usaha juga cari duet nak rawat kos perubatan dia yang mencecah RM 600 lebih, even ramai yang suggest suruh beli yang baru sebab orang kata sekali laptop rosak tak guna repair lagi. Aku tak peduli aku repair juga. sayang kot sebab arwah nenek aku yang belikan untuk aku. (nenek aku dah setahun meninggal dunia) lagi la sayang aku kat laptop nie.

Lepas repair, buka sem 4 ( sekarang dah penghujung sem 4), laptop aku masih gagah berkhidmat dekat aku selama satu sem nie. Tapi lama2 dia makin uzur, dia mula bisu (sound hilang tetiba) aku panik, aku pun antar jumpa doktor, doktor tak dapat detect sebab dia kata masalah dalaman, kalau nak repair pun makan kos jugakla. Kali nie aku tak dapat cari duet perubatan, aku nak tunggu cuti sem 4 bulan nak keja cari kos perubatan dia. tapi keadaan dia makin teruk.. dia mula pengsan2 (dia jadi stuck) aku kena off suis and on balik. dia sedar kembali. aku risau sangat2, aku minta dia bersabar sementara aku cari kerja nanti. tapi dia dah tak kuat. Kali nie dia pengsan, aku tak dapat sedarkan dia lagi. huaaaaaaaaaaaa............. jangan tinggalkan aku! i still need you.. 

takpe la aku redha.. korang yang nak tunggu kesinambungan beauty with brain, bawa bersabar yer, tunggu aku beli lappy baru. kla aku tak leh tulis panjang2, pinjam laptop orang mana boleh lama2.. huhu.. bye2 jumpa lagi la nanti. bila? aku pun tak tahu..

Thanxx taw baca entry nie... =)

Monday, March 21, 2011

DATUK SITI DAN KELUARGA DI MAJLIS PERKAHWINAN ADIKNYA


Wahhh siti..!! i loikee! (sape suke siti nurhalija sila angguk ). ermm tengok tajuk entry pun dah tau kan? so layan gambar jerla sebab aku tau korang tak baca pun. wat penat aku taip jer. apa la sangat nak bandingkan penulisan aku dengan gambar siti.. sobb..sobb... wat taching lak aku..huhu..


siti tengah wat hantaran... t aku kawen nak suh siti wat jugak la.. boleh kan? boleh kan?


dia tetap nampak comel tanpa mekap


CT...!!! nape awk comel..!! dulu tak la kiut miut mcmnie sangat.. apakah rahsianya?
ct mesti jawab macam nie kat aku "pakailah SimplyCT, kini rahsiaku milikmu" huhuhu..
aku pakai simplyct gak tp x comel macam Ct pun (mahal tau tak..huhu tapi takpe produk CT mmg bagus pun..aku dapat rasa perubahan! ^_^). kena mintak komisen kat CT nie aku dah promote..hehe


CT and anak saudara dia.. baru aku perasan CT nie baby face laa (bodek kuat aku nie) macam CT baca..





adik CT yang laki.. aku pun tak taw betuk ke dak.. akak aku yg inform.. kalau salah kita boo..
haipp..haipp.. BABY BOO majuk t.. kan cayang kan?


pengantin veteran aku rasa cun lagi.. tengok DATUK K so sweet.. 'kurangkan gula dalam minuman yer'.. takda nasihat jer kat DATUK K atas faktor usia.. oppss


sabar yer siti, usaha lagi! chaiyok! chaiyok!


tadaa..Datuk K tunjuk bakat cara pegang budak, maklumla ada pengalaman kan...

 

SENYUMM.. tak perlu kata apa2.. ^_^



haa..baru puas dapat tengok depan2..


 

cantiknyer baju diorang..seragam.. eyh..eyh..korang perasan tak baju siti lain sikit?



ooo..sebelah lengan ja kaler biru.. well CT kan fofular mesti la kena lain sikit..



cium lama2.. akak 'duit' tue..! aishhhh awat laser sangat ayat nie.. cubit baru tau



cayang akak..!



alololo..nak jugak.. nak jugak..



SELAMAT PENGANTIN BARU! baru lagi ke? erk?



Saerah : ''akak nape makan kat sini sorang2?"
Saida: "saja..senang sikit aku nak melantak, tak yah cover2 nak makan"


 

ooo.. patut la Saida ***** ( aku tak kata apa2.. teetttt)



DATUK K nampak MUDA laa... CT pasal pe nmpak @#$%!


 

asal Saida nampak serabai..?? (ikat rambut tue kan kemas, tak pun pakai tudung),
Datuk K dah sebet nak balik la tue



dah jom kita balik sekarang jugak.. i dah bosan nie..


 

okeyh dah habis dah..nak continue nak wat asigment nie..

Thanxx taw baca entry nie.. =)





Beauty with BRAIN (PART 1)

haiii.. seperti yang aku janji sebelum nie aku nak cite pasal Dr. Halina kan? now aku nak tepati janji aku laaa... ermm aku tak tau sangat pasal Dr.Halina nie, first aku memang admirer gilak arhh Dr.Sms masa zaman sekolah dulu.. ala masa Dr.Mus ngah famous masa nak g angkasa lepas tahun 2007 kalau tak silap (aku form 5). Punya la taksub budak sekolah masa tue ngan abg mus (jgn marah..jgn marah aku panggil 'abg') teettt...hehehe..

contoh member aku sorang nie, punya la minat,suma gambar Dr.Sms dlm paper dia potong wat satu buku. dah tue mengaku pulak Dr.Sms tue tunang dia. aku nie kan pendiam, so biar jer la kan.. tapi sekali tue datang sikap nakal aku.. nak tau tak aku wat ape?

" Nadia, aku ada benda nak cakap dengan hang.. err sebelum tue hang jangan marah.. aku tak terniat pun nak rampas dia dari hang... aku mintak maaf "

aku pun bagi satu sampul kat nadia, dia pun cuak gak sampul apa tue.. bila dia bukak jaa..

''TIDAKK..!!! camne boleh jadi macam nie? nie mesti hang goda dia nie"

dengan expression terkejutnyer...

member2 aku yang lain dah tahan2 gelak dah, tapi diorang memang sempoii.. siap berlakon lagi..

"Sabar nadia, sabar... hang kena terima hakikat"

**korang nak tau ke ada apa dalam sampul tue? member aku yang dah tau cite nie,..ssshhhhhhhh... aku nak cite masa part 2.. banyak lg aku nak ngarang tapi masa jeles dengan i.. nak kena chaw wat assigment dulu... nati2 kita sambung balik eyh.. bye2..




so sweet... love both of you abg mus and kak na.. muahhxxx!! ^_^


Thanxx taw baca entry nie....  =)

Saturday, March 19, 2011

kriteria calon suami..

Aku sure semua orang ada ciri-ciri prince charming masing2, mesti ada yang nak yang 'agama', 'ensem', 'kaya' and bla..bla..bla...

yess i admit i'm still single.. memang bahagia kot hidup single nie tapi kadang2 rimas gak sebab orang akan tanya macam2, contoh

" awak single lagi? tak pernah kaple pun?tipu la, sebab zaman sekarang budak sekolah pun dah ada kaple"

"awak single lagi nie mesti memilih sangat kan?"

" alaa..hang single sebab hang nak yang high maintainance "

" memilih sangat nak yang ensem2 ja la tue "

and sewaktu dengannya..

kat sini aku nak bagitaw salah ke hidup solo? heloo aku baru umo 21 bebb.. kalut ngat.. hahaha.. actually tipu la kalau aku tak mencari..

yupp rupa paras, harta and agama yang aku cari.... tapi orang kata susah kot nak dapat semua tue. kalau dapat memang 'BONUS' laa... sapa tak nak betul tak?

main point kat sini, bukan aku tak nak kaple.. tapi aku just nak cari someone yang ada satu nie jer..

'JUJUR'

Kalau muka ensem, tapi tipu and curang belakang korang pun tak guna jugak nak wat stok laki.... sendiri makan hati kowt..,

Kalau kaya, and boleh bagi macam2 kat korang tapi at the same time support gurl len. Boleh dipersila kan angkat kaki jugak la..

Kalau agama, aku susah nak komen apa2 la, tapi kalau dah berpegang pada agama, kalau still tak boleh nak jujur tak guna juga beb...

ok fine, mesti ada sebab musabab kan kalau kadang2 lelaki nie tipu.. aku boleh terima tapi tolong la explain hal sebenar lepas aku tanya.. dats da chance i give you to explain everything.. but if you not grab that chance.. i dont know what to say anymore.. i dont know i can accept you or not.. i just can give you 3 chance.. after dat no more.. Hehe..speaking jap..xpe kan? ^_^

ermm ini lah aku.. aku boleh terima explaination sebab tue aku bagi 3x peluang, tapi aku susah nak terima penipuan yang berterusan.... korang camne? (curious nie.. ^_6 )

"cinta dan kasihiku hanya kepada orang yang benar2 mencintai saya, bukan untuk dipersendakan"
( ayat heliza dalam syurga cinta..ingat tak? ingat tak? err ke ada yang salah? huhu)

Thanxx taw baca entry nie.. =)

Friday, March 18, 2011

jumpa SCHA AL-YAHYA.... dia memang sempoi and wire putus..haha

Assalammualaikum..Haii..heloo..salam sejahtera dan sama waktu dengannya. hehe..aku balik penang minggu lepas, ada la dalam 5 jam terperuk dalam bas tue. Dah la dari tanjung malim kena singgah ipoh dulu, dari sana baru amek bas ke sg.nibong, penang. alih2 tak ada lak bas ke sana, aku kena nek bas ke butterworth n then nek feri lak. Lama gak la aku tak nek feri. Last masa muda-muda dulu zaman matriks (budget dah tua sangat la tue..huhu)

pastue dari jeti, akak aku amek la..pastue p mkn mcdonald.. (jgn jeles..jgn jeles) hehe bape banyak pastue la.. wait2 aku nak cita pasal Scha kan bukannyer pasal journey aku.. err soweyy yer.. bukan ape, kat mcdonald la the sory is begin..

akak: pasnie jom g GIANT.. Scha datang...
aku  : eyh bukan dah datang ke?
akak : hang salah date, pencarian carefree tue arinie..
aku  : yeke (mata aku bling2..) jap2 nak make-up dulu, nk
         jumpa scha kan mesti nak snap2 pic.. teettttt
akak: ekeleh..

akak aku jeles la tue.. mana boleh dengan muka comot dari pagi nek bas pastu g jumpa Scha. gaya nak jumpa pakwe lak aku.. =)
 
 

nie la gambar yang ada autograph Scha Al-Yahya, dia tulis nama aku 'daya'.. remember! dats my name..huhu



hehe, sorry kak Scha gambar candid, btw u tetap nampak cun.. sape setuju goyang2 tangan.. 6_^



time nie kak Scha tengah pose gaya ala2 manja gitue, mc suh dia pose model tapi dia kata susah.. kalau pose huruf  'satu', 'dua' 'tiga' sampai sepuluh boleh la.. (SIYES COMEL AND LAWAK GILAK MASA TUE) spontan jerr dia.nie pic aku sempat snap masa dia pose no. 3





time nie dia dah duk kat meja nak bagi autograph, aku selit2 kat belakang.. panggil 'kak scha! kak scha! dia tak pusing belakang pun.. frust mak nyahh... tapi ada la abg kerja kat giant tue dia kesian tgk muka sedih aku, sobb sobbb..so dia pun panggil la SCHA! terus SCHA pusing, nampak sangat suara aku sopan, jerit slow..

tadaa nie la pic SCHA fokus kat hp aku tanpa disuruh.. (pas abg tue panggil, dia nampak aku tengah standby hp terus dia senyum.)


give me four (aku request dia pose no.4 sebab aku tgk orang len asyik pos skema ja..lalala) dia tanya gak nape aku mintak no.4..sebab no.4 no bertuah aku.. kesian SCHA kena gebang ngn aku..huhu. sorry KAK SCHA tak terniat nak menipu, tue jer jawapan yang terlintas time tue.. no.bertuah? korang percaya ke pasal no. no. nie?huhu

mana boleh kalau tak tangkap gambar dengan SCHA AL-YAHYA, nanti korang kata aku tipu pulak, ala HIDAYA SARBINI bukan jumpa SCHA pun,gebang ja lebih.. so dis is da prove! kalau jeles sila mengaku..hahaha..

"ekeleh minah nie dengan SCHA pun KECOH...!!" 

aku punyer pasal la, aku yang excited....nanti korang jadi artis aku pun wat KECOH jugak la.. baru korang rasa dihargai.. betul tak? betul tak?   

(korang nak taw tak public figure yang paling aku nak jumpa sangat2? semestinya DR.HALINA MOHD YUNOSS, isteri DR.SYEIKH MUSZAPHAR. she is beauty with brain okays.. mula2 memang la aku minat DR.SMS tapi bila dah add fb kak na (cewahh aku panggil Dr.Halina, kak na jer), dia baik and ramah sihh.. tnyer jer kat wall dia mesti dia reply.. aku pernah tanya tinggi dia bape.. mak aii 169cm..tinggi nyerr.. aku pun 159cm ja.. 10cm hilang..betapa kerdilnya diriku..
(aku tanya gak tinggi SCHA bape, dia kata 'banyak la jugak', mesti dia tak nak aku rasa rendah diri yang sememangnyer rendah..huhu)

tunggu la aku wat entry tentang idola aku DR.HALINA.. cantek bangat la dia.. huhu   

Thanxx taw baca entry nie.. =)



Monday, March 14, 2011

oyyyeahhh!!! blog shayer dh bertukar wajah..!! respons..???

Assalamualaikum

Welcome to Baby BOO blogg!! mesti tau kan nama dak kecik tue BOO dalam kartun Monster Inc.. comel kan? comel kan? hehe

readers or blogger yang pernah datang blog nie ingat lagi tak rupa blog lama aku? ala yang pakai nama HIDAYA SARBINI, tag line ONLY US KNOW WHAT WE WANT...
oo tak ingat ke?


haa..camner sekarang? ingat lagi tak? (budget macam blogg famous)**palempang sekali.. huhu

okeyh la abaikan rupa lama.. so how my new face? ok tak blog nie.. aku shuke..shuke sangat2, (sape yang tak suka, buat2 suka jer laa..) hehehe...

sape2 yang suka, bole la tempah kat cik bulat.. cantik hasil tangan dia.. kalau tak caya cuba buka blog puteri katek.. TERSANGAT CUTE.. <3 <3 <3

Friday, March 11, 2011

word SIMPLE pun boleh jadi gaduhhh..!!!

aku ada mintak tolong otak2 member aku yang kreatif kat facebook buat 1 entry n explain any word drpd perkataan SIMPLE..


contoh:


S: Saya
I: Ingin
M: Masak
P: Pulut
L: Lemak
E: Enak


sapa ada idea bina
S =  
 I =
M =
 P =
 L =
 E =


insan2 yang dipilih nie sebab tgk macam insan2 yang kreatif, especially dak2 sastera tuee... ^_^
 so tolong eyh sape yang da 'ayat power'..
nak masuk contest nie! hehe


**yang lain yang x ditag pun tolong la eyh...


mcm nie la lebih kurang aku post dalam notes facebook.. so jawapan yang diterima amat menggalakkan...hehe


Kuntum Saja
Nak Cakap      :       S - sape..
                                 I - ingat
                                M - mati
                                P  - pahala
                                L  - lebih
                                E  -
 enak

Indie Malaya:       s- saya
                               i-indie
                             m-mana
                              p-pandai
                              L - LORR
                              e- ehehe


DZ'Suju:    Saya Ingin Mencium Pipi Lembut  
                  Engkau.. 
              

 Zulk Bima:      s-sape
                         i-ingin
                       m-menang
                        p-perlu
                        l-lawan
                   ...e-ek?..

Raihan:         S: Saya
                       I: Ingin
                     M: Melancong
                      P: Pakai
                      L: Lancer
                   ...E: Emak


 

Shakina Ameera:   S- saya
                                 I- Insan
                                M- mempunyai
                                P- peribadi
                                L - lemah lembut.
                             ...
E- engkau ada? x kan..

cahaya ain:      s-setiap
                          i-individu
                         m-memang
                         p-perlu
                         l-lakukan
                      ...
e-erobik untuk kurus....
 
 Muhammad Asnawi:   S- saya
                                       I- ini
                                      M- masih
                                      P- perlu
                                       L- leteran
                                    ...
E- emak saya

                                        =.=

 
Asraf Ashravin Ahamad:  S: Syazwan
                                           I: ini
                                           M: mmg
                                           P: paling
                                           L: lembab
                                       ...E: erm...

Syazwan:  kang ade yg kne pelangkong gak nnt..
 
Asraf Ashravin
Ahamad:                S: Syazwan
                                I: ini
                               M: marah
                                P: pulak
                                L: lawak je
                                 ...E: erk...
 
Syazwan :           s-saya
                             i-ini
                           m-marah
                            p-punya
                             l-lain la..
                         ...
e-eeeiiiii..!!
 
Syahir Tajudin:    S : sarbini punye anak
                              I :itu
                            M : malas
                             P : punye
                             L : la
                          ...
E : enn 


aikkk...aku pun kena sekali?? mentang2 bapa aku nama sarbini.. tak leh jadi..xleh jadi..kena lawan balik.. fikir punya fikir..akhirnya aku pun berjaya fire balik guna ayt SIMPLE nie..!! huhu
 
Hidaya Sarbini:  S: Syahir Tajudin
                            I:ingin
                           M:makan
                            P: penumbuk
                            L: laaa
                        ...
E: Eekkkk???


haha..amekk ko.. power tak ayat aku..? hehehe
Tengok, tengok, benda kecik pun boleh gaduh taw! (gaduh2 manja gitue) hehe..
okey back to the topik. ape kehel aku mintak sangat member2 aku tolong sumbang idea nie.  IT IS BECAUSE I'M JOIN DIS CONTEST..!! (KLIK here to join) ^_^




mangsa2 di tag adalah puteri katek, cik bulat dan cik Nelly
Thanxx taw baca entry nie... =) 


Sunday, March 6, 2011

menantu HANTU..??

takut tak kalau ada family korang dari keturunan hantu? seram and meremang bulu roma kan kalau ada.. kalau pontianak tue lepas kena paku, orang kata fulamak cunn bebb.. tapi kalau lelaki macamne? takkan nak panggil pontianak pulak? hmm....


nie cite satu family and satu hari tue menantu lelaki tengah tengok TV, bapa mertua lak lalu depan. Tiba-tiba kann bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam kabutlah si menantu. Isteri dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.


Bapa mertua tak bergerak-gerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra sangat2 sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan.


Dalam gabra itu, si menantu mendekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata:


"Ma Rabbuka! (siapakah Tuhan kamu!).."


Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya. Sekaligus si bapa mertua terbangun dan memarahi si menantu.


''aku belum MATI lah! nie bukan menantu tapi HANTU, mengucap pun tak tau ke..''


Thanxx taw baca entry nie.. =)

Tuesday, March 1, 2011

Kebenaran Hang Tuah TERBONGKAR..!!

Inilah kisahhhhhhh..tentang HANG TUAHHHHH.... kisah sejarahhhh dari Melakaa.... aku pun tak pandai alkisah HANG TUAHHHH... korang bacaaaa and tengok la sendiri...
(baca dalam nada syair taw..! )


almaklumlah baru balik dari bandaraya bersejarah tue, semangat pahlawan masih lagi melekat kat dada.. ececece.. nak cite tak reti.. follow la sendiri kat bawah nie la noe.. ^_^








Kat bawah nie aku snap jalan cite Hang Tuah tapi tak clear laa..sorry bangat seyh.. ='(








Hamba baju purple 'Hang Tuah'  teman hamba 'Hang Kasturi'. Hang Kasturi tak puas hati dengan hamba sebab bunuh Hang Jebat..!! =D

pape pown hamba nak ucapkan gudluck kepada remaja yang tunggu result SPM...! Result kuar nanti jangan lupa inform hamba yer! hamba failed SPM dulu. sobb..sobb..sobb...



Thanxx taw baca entry nie.. =)