Thursday, February 17, 2011

Facebook dah tak ada FUNCTION!

Hmm fb hanya xda function kat diri aku ja.. orang lain aku tak taw! aku mula jinak2 fb masa sem 2 (sekarang dah sem 4) setahun jer aku aktif..huhu

main point aku kat sini.. banyak kenangan aku ngn fb..especially kenal ngn mr. 'B'. dia satu 'U' ngan aku gak.. tp lain kos...

he fun, caring, sweet and loving... honestly aku yang cari details pasal dia, alamat uma, no fon and fbook (dapat dlm portal 'U') hehe... tapi aku tak pernah col dia pown.. malu kot.. hnya wat simpanan.. tapi entah cmne kami mula kenal dalam inbox fbook, well lebih private.

lama jugak la kami kenal dlm inbox tue ( amek dlm 2 bulan )
kalau terserempak kat luar pun kami hanya balas2 senyum, pernah gak dia tanya aku nape tak tegur dia? aku jawab la aku nie memang jenis tak tegur lelaki, hbis kuat pun senyum jer (da true is aku malu sangat2 ngan dia!). n then dengan gentle nyer dia kata tak pe pasnie sy tegur awak dulu.. n siyes dia memang tegur aku... 'malu! malu!' tapi control beb.. jual mahal la konon, macam layan tak nak layan jer..

memang nampak la flow hubungan kami (tak macam stgh orang yang baru kenal, dah mintak kapel, ajak jadi wife la,.. gila apa padahal baru first time chatting)

dari kami contact2 dlm inbox fb, dia ajak ym, pastue 2 bulan after baru dia mintak no fon, dia wat miscol, n then dia 'col' pas 2 hari dia dapat no fon aku, hehe...Yang paling sweet pas 3 or 4 bulan dia ajak aku kuar makan. First time (30 April 2010 in memory!) aku kuar dengan lelaki konon2 date la ^_^
kalau sebelum nie kalau kuar b2 ngan laki pun just assigment or tujuan2 penting jer.. huhu 
kalau orang lain ajak 1001 alasan aku bagi. no fon lagi la payah aku nak bagi.

tapi perasaan epy nie kejap jerr.. bila dah masuk sem 3 entah nape hubungan kami makin hambar..susah nak cakap..nie gara2 perasaan jeles aku yang melampau. kat fb dia ramai gila peminat gurl.. ok fine aku admit aku tak ada hak nak marah and bagitaw dia aku jeles sebab aku bukan gurl dia tapi hati aku sakit sangat2 bila ada satu gurl tue, yeah aku tengokk memang comel, cun, free hair kalau nak compare ngn aku.. stUdy pun kat jepun.. selalu sangat tulis kat wall mr 'B'

  • col me tonite!
  • kalau awk on YM, buzz saya k, ada banyak benda nak cerita kat awak..
  • tetiba ja rasa nak col awk
  • dah charge no maxis? (aku tak taw pun dia da 2 no. sobb..sobb)
  • nie la hp tue cik abg (mr.B duk contact2 dak tue rupanya)
  • tulis ayat2 cinta kat wall mr.'B'..

kalau nak kata gurl mr.'B', dia kata dia single and minah study kat jepun tue pown status dia in a relationship dengan mamat mana tah..nak kata kawan rapat? siyes aku sakit hati.. mula2 aku blok fb mr.'B' tapi still gedik boleh bukak fb dia, terus aku deactive bpe bulan jap fb aku..
yang wat aku cool, dia still remember bufday n wish kat hp aku sedangkan aku dah lost contact dekat sebulan lebih...

kadang2 dia mesej and col kalau kami tengah cuti sem. so aku nie kalau marah pun jap jer, aku on blk fb aku... mula add dia blk n mesej2 dlm inbox fb.. tapi entah aku rasa dah tak macam dulu.. aku tak taw ape..tapi sekarang aku lost contact balik dlm inbox fb dengan dia..

i'm tired ok.. korang nak cakap aku tepuk sebelah tangan pun aku terima.. mungkin aku jer yang ada hati dengan dia. even sekarang aku pena try kuar skali konon2 i can live with out him itu hanya TIPU! siyes aku serba salah ngn mamat tue sebab macam main2 kan dia..

sekarang aku deactive balik fb aku ( entah bpe lama aku pun tak taw) yang pasti dalam hati aku masih lagi dia even aku cakap kat member2 aku yang hati aku kosong, tak suka dia dah pown.. aku penat dah and i need my old life back.. huhu.. forget him hidaya sarbini..!

memory 10 february.. dah setahun kami kenal..!!

7 comments:

  1. same laa . fb getting bored days by days . hm

    ReplyDelete
  2. mainan jiwa. kalau tak berani dilambung ombak jangan berumah di tepi pantai..mainan jiwa ni

    ReplyDelete
  3. waa...tragis sungguh.. xpe2,,blog ade..hihii fb dah bosan dah wehh.. takde fb pun xpe rasenye..hohoho

    ReplyDelete
  4. hehe..betul2 dunia sy dgn blog skunk.. =)

    ReplyDelete
  5. owh~ hhehe pttla xda name cik hidaya sarbini kat fb dah diaktif rupenyer~
    huhuh
    mainan jiwa sume orang akan rase cume perit ngan xperit jerk~
    xsalah mengejar cinta jika jiwa dan haty betul2 pasti benar cinta itu milik kamu~
    lagi satu klu betul2 buntu minta bantuan ALLAH~
    wat solat sunat ISTIKHARAH~
    insyaALLAH~ akan temui apa yang dicarikan~

    ReplyDelete
  6. wah. daya.. tragis gler kesah hg, sday aku bc. sobs sobs T____T

    ReplyDelete