Wednesday, February 9, 2011

apa FUNCTION, i follow u.. u follow me back?

Assalamualaikum

ayat biasa kat shout box semua blogger..

''hai datang singgah n follow, follow me back k...''

yeahh okeyh! orang dah datang jangan la berlagak pulak kan? nanti orang menyampah.. sapa susah? tak taw..tak taw...sendiri jawab..huhu

tapi korang terfikir tak kenapa nak kumpul follower ramai2, kalau setakat klik button follow and then dah tak datang2 jenguk blog korang balik? hmm...

btw pape pown i love all my follower.. muahhxxx aku cayang korang sebab sudi follow blog aku yang tak seberapa nie.. actually aku nak bagitaw function i follow you and u follow me nie sebenarnya adalah... jeng..jeng..jeng.. hanya empunya blog sendiri jer yang taw,.. teettt... hehe

aku admit aku kumpul follower and follow blog orang sebab boleh aku taw pasal hal duniawi nie, apa yang berlaku, apa yang tak maklumlah aku nie pemalas tengok berita kat tv or baca paper2 semua nie..habis kuat sibuk nak taw pasal artis..

so bila aku duk blogwalking nie la baru aku taw serba sikit pasal hal2..negara and masyarakat kita nie.. thanxx taw kepada blogger yang tulis pasal isu2 semasa nie (tepuk tangan..tepuk tangan sebagai tanda penghargaan kepada mereka..! ) ^_^

and then aku join la contest abg BEN ASHARI kita, you know what? abg BEN bagi link nie kat entry dia..aku pown apa lagi terjah la, dan tersayat hatiku baca entry sahabat blog kita.

Apa yang kalian baca mungkin akan menitiskan air mata…
hari ini hari dia..esok lusa mungkin kita…


“Salam sejahtera, Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik Hairuman dengan anda semua. Untuk makluman anda adik Hairuman merupakan anak yatim piatu. Dia sudah kehilangan ibu bapanya sejak beliau berumur 5 tahun lagi. Hairuman merupakan anak keempat daripada 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan OKU.
Kini hanya kakak Hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan tidak seberaapa iaitu dengan menolong suaminya menjual air buah. Sebelum ini Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit.

Malang menimpa keluarga ini apabila adik Hairuman ditimpa kemalangan semasa memungut kelapa sawit. Adik Hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg berkuasa tinggi yg tiba2 terjatuh dan menimpa adik Hairuman. Badan adik Hairuman 50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos perubatan.

Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak mendapat sebarang jawapan…Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong adik Hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban adik Hairuman .

Marilah sama-sama kita membantu adik Hairuman setakat terdaya. Disini saya sertakan bukti mengenai adik Hairuman.
Di sini saya sertakan nombor telefon kakak Hairuman iaitu:
018-3807867 – Maryuni Bt Miskon.


No akaun: 162030632448 Maybank

Alamat: No 28, Jalan Desa Mawar 2/11,
Seksyen 2. Taman Desa Mawar,
45500 Tanjong Karang, Selangor.

HULURKAN TANGAN RINGANKAN BEBAN

MAAF LA AKU JUST COPY PASTE....

blogger2 and readers out there, mari kita ramai2 cuba membantu adik Hairuman kita.... Malaysia nie ramai penduduk, kalau sorang sumbang RM 1, cuba bayangkan berapa boleh kita kumpul..??

''Islam menggalakkan kita membantu sesama umat''
 renung-renungkan, sambil berblog sambil beramal ^_^



Thanxx taw baca entry nie..=)

2 comments:

  1. ya Allah , hanya mereka shaja tau penderitaanya.

    i follow you, u follow i? haha, pade aku, benda ni sebenarnye tak de ape pun, ape salah kumpul follower kan, <-- menunjuk arah diri sendiri. hehe.

    penyakit i follow u u follow back ni is a trend, so bile jadi trend ramai la buat :)
    heee, opinion saje. :)

    ReplyDelete
  2. Assalam,

    Insyaallah...kita saling bantu membantu mana yg termampu. kes follow mollow ni ok ajer, no hal the more the merrier. Dlm ribuan rakan mesti ada satu dua yg jadi sahabat baik dunia akhirat, saling ingat mengingati perkara yg benar dan sabar dlm mentaati perentah Allah swt. insyaallah.

    ReplyDelete