Sunday, February 27, 2011

My heart goes...!@#$%

There's a boy in my mind,
and he knows i'm thinking of him
All my way to the day and the night,
the star shine above me,
he's been gone for some time,
but i know i truely love him,
and i'm singing the song,
hoping he'll be back when he hears it









only lyrics..!!




layan..!!! ^_^


one of my favourite songss... sje nak share dengan korang..shalala- lala..!!!!

Thanxx taw baca entry nie.. =)

Dah jumpa PEMENANG 'When Raining Days Contest!''

Dah jumpa dah pemenangnyer..!!! susah bangat seyhh nak pilih. sebelum tue, nak bagitaw nie aku baru jer balik dari melaka lorr, ada assigment 'interview2', malas tul kalau da field work nie, (member2 aku kalau baca mesti nak termuntah! aku nie errrr kaki 'jalan' sebenarnya..hehe)  sape orang melaka??? angkat tangan cepat~~!! hehehe..


okeyh..okeyh.. jangan melalut dah hidaya sarbini.. orang marah dah tue, tak sabar nak taw pemenang kannn...
setelah ditanya semua orang yang aku kenal.. ramai yang memilih 2 gambar nie as the winner..! so pemenangnya adalah....jeng..jeng...jeng....
































dup dap dup dap (bunyi jantung dulu kasi suspen)
































pemenangnya ialah...!!!!!




























kita tunggu selepas ini..hua hua hua...
































men2 pulak ko.. pelempang sekali.. 'panggg!!!' adehhh ='(
yela..yelaa...nah tengok lerr.. <3 <3 <3




                              CIK ZATIE IXORA..!!






                                                                     FIEZA..!!!






TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH!
peserta yang lain, jangan sedeyh2 eyh..korang memang da best and sporting la join contest nie, especially to boyss.. bukan senang diorang nak pakai payung pastue siap join contest lagi tue..  (berdiri tegak sambil salute! hehe)


to da winner! u need to send me your details at my email ASAP  ( puu_gurlz@yahoo.com) ..eyh pe hal aku cakap omputih nie.. konon2 profesional arr.. hehe...


details:-
@ nama yang tercatat dalam ic.. (skema sikit leh kan? hehe)
@no.fon
@alamat


subjek email = 'pemenang when raining days' okeyh.. sebab dlm kotak email aku tue macam2 khazanah duk ada..takot aku terlepas pandang.. teetttttt


Thanxx taw baca entry nie =)

Thursday, February 24, 2011

Pening nak pilih pemenang contest 'When Raining Days' tolong saya jap..! (give opinion)

Susahnya nak pilih... bagi opinion jap, korang sokong pitcha yang mana..?? result contest nie esok tapi tak ada kata putus lagi..adushhh...huhuhu



 




(gambar tak ada sebab saya takleh right click)








 


10 gambar yang berjaya menarik pandangankuu..!! eyhh jap2.. kebetulan tul ngam ngam 10 pitcha macam top 10 lak padahal aku tak target pun bape, pas copy paste gambar baru kira taw.. ^_^

p/s: jom sama2 cari pemenang!

Thanxx taw baca entry nie =)


Subhanallah aku mencintainya, subhanallah aku menyayanginya''



suka dengar lagu nie..sayu jer... ^_^

Thanxx taw baca entry nie =)

Wednesday, February 23, 2011

TOP 25 ' WHEN RAINING DAYS CONTEST.!'

Tahniah kepada 25 finalis contest when raining days! susahnyer nak pilih..semua cantik2 and kreatif... huhu.. tapi yang tak tersenarai tue jangan sedih2 eyh...pape pown thanx sangat2 sebab join contest saya.!! luve you all.... ^_^

1. Siti Noraisyah
2. Cik Nelly
3. eb ezrin
4. Nunu Bebeh
5. Nurul Aima
6.beeha ben
7. misz yuyu
8.shigellazoster
9.amy
10.chicako pinky
11.pandazeemo
12.zatie ixora
13.fieza
14.firus 101
15.queraiza
16.mamawana
17.zoey zau yah
18.cik embun
19.miss wunny
20.kehelan
21.cira nd
22.suhaimi ahmad
23.sharifah athirah
24.martha
25.fa10

Thanxx taw baca entry nie =)

Kalau boleh nak umur 21 TAHUN sekarang jugak!

umur akhir remaja kalau tak silap 20 tahun..kalau boleh semua orang nak remaja jerr.. aku pun.. huhu.. tapi sabtu lepas, agak mengecewakan aku...sobb..sobb..sobb...

kami dengan semangatnyer nak pegi karaoke pas balik kenduri.. maklumlah dah lama tak lepas gian..huhu...
pergi MTV around KL laa... and then sis tue mintak ic.. kami pun senyum2 la..

''u..i rasa kita nie mesti nampak muda kan?..hehe'' member aku cik MO bisik kat telinga aku..

''well..kita nie kan comel and baby face gitu..hikhik '' (aku tambah je ayat nie, nak bagi sedap jalan cite) =b

tak tunggu lama, kami 4 orang pun bagi la ic kami yang cute miut tue..



''maaf dik takleh masuk, sebab sorang pun belum umur 21 tahun..''

kami semua...''tue tahun 1990 kan kak?''

''memang la tapi belum sampai bulan lagi kan?

''??? owh tak boleh eyh..? tapi sebelum nie
 boleh jer saya masuk?'' yana cuba nasib..
      
''maaf peraturan baru dik..''

''okeyh'' kami pun chaw dengan muka frust and malunyer..

''tetiba ja aku rasa nak umur 21 tahun jer sekarang'' yana luah..

'' aku pun!''  kami semua jawab camnie ='(


@moral of da story is jadi remaja pun tak besh gak..huhuhu...



                                                 me and wawa a.k.a MO


                                   tudung putih miza n sebelah dia yana =)

Thanxx taw baca entry nie =)

Tuesday, February 22, 2011

saya nak join bloglist Nelly The Strange!

                                                   KLIK to join..!

contest nie bagi kita pilih 3 kategori...otai, sempoi and cool.., masalahnya aku pun tak taw blog aku nie kategori mana..
tapi menurut cik Nelly ( skema badak ayat aku..huhu) blog aku kategori cool..! cool ke? aku tak taw..
korang judge sendiri la cool ke tak eyh...

so cik Nelly, saya choose kategori cool la eyh.. so readers yang bukak blog aku nie kena la pakai baju sejuk tebal2 taw.. nama pun cool kan blog aku..?? hukhukhuk..

mangsa tag : fara azmi, choco mint, and anis ezyan

p/s: tak reti la nak tinggal link kat komen nelly.. ganggu la side bar nelly.. ^_^
saya tinggal kat shout box boleh??

Thanxx taw baca entry nie =)

SAYA DAPAT TOP 40 AF9!!

Malu la nak bagitaw bukan aku yang tercalon..huhu.. tadi masa pegi kelas ada presentation..! mak aihh perasaan mengantuk tue hanya tuhan jer yang taw! 3 group bentang and mata aku pun makin lama makin kelamm.. huarrgghhh..menguap bape kali pun aku tak taw.. tapi masa group last tue, ada la sorang student tue tetiba jer dia announce mintak tolong vote dia AF9... bapak ahh berani gila depan lecturer sekali.. tapi aku perasan dia ada cakap dengan lecturer sebelum tue.. mintak izin kot...!

aku tak kenal sangat dengan dia sebab kos lain, Anne budak TESL, tapi aku pernah la duk sebelah2 dalam kelas. she is cute n soft ^_^.

dah AF9 baru aku taw bab2 kena undi nie,.ingatkan 100%

based on juri..

so, kalau korang rajin undi la yerr! tiada paksaan dalam hal

ini..

she made it through Akademi Fantasia 9 Auditions and now she need your votes to get shortlisted for Top 25. 


here how

 


>and then click 'SAYA NAK UNDI'

 

>Once you see this; 

"UNDI ANDA PENENTU TAKDIR MEREKA!
Anda berupaya menentukan 25 peserta yang mampu mara ke peringkat seterusnya untuk Akademi Fantasia musim yang terakhir! Tonton video uji bakat peserta-peserta ini dan undi mereka sekarang! Undian bermula pada pukul 3 ptg. 

Peringatan: Sebelum mengundi, anda perlu log masuk atau berdaftar sebagai ahli astro.com.my. Anda boleh mengundi sekali sahaja dalam sehari untuk setiap video."

>Click on the hyperlink "berdaftar" 

>Another tab will open for you to register

>Once you're done with registration, open the email that you used when you fill the form just now to activate/confirm your registration. You will find an email from Astro regarding the account confirmation. 


>Click on the link given in the email e.g 

Please click on the link below to activate and login to your account:



>Another tab will open and you will find yourself looking at the page where you have to sign in.






>Sign in and then click on the tab with "ASTRO SITES" written on it. Click on AKADEMI FANTASIA

>And then again, click on "Saya Nak Undi"



>Look for my video, in Page 4 - ANN Selangor.

Two more things to do; 

Spread it to your friends and vote once everyday. :) 


Lots of love,








Ann Aisyah 

ann is a TESL's student in UPSI.


p/s: aku copy paste dari member si Ann nie jer, bila

baca..maknanya kita boleh UNDI sekali jer tapi boleh wat
hari2..

kalau korang rasa  sore dia best.. so AFUNDI ANNE =)


Hari nie aku rajin sikit..!!!

hai...hai...hai.... nie nak bagitaw, entry aku pasnie semua pasal contest and macam2 lagi yang kena tag.. banyak gak laa..tengah mood rajin kan, so layan jer laa.. ( macam assigment tak ada nak wat..) huhu....

so blogger2 yang rasa2 berminat and nak join..jangan segan, jangan malu,... kita kasi gamat dunia contest blog nie! horeyyy!! nak hadiah! nak hadiah! wink..wink...wink..

lagi satu aku baru menang satu contest! contest kak deqlis.. tak sabar tunggu hadiah tue sampai umah... thanx yer kak..! kalau korang rajin nak terjah entry contest yang aku menang tue, KLIK kat sini,, wokeyyhhh???

Thanxx taw baca entry nie =)

Sunday, February 20, 2011

Senyum Paling Ceria..!!!

                                                 KLIK here to join =)

Kali nie nak join contest senyum paling ceria...!! aku tak payah la nak explain aku ceria kenapa dalam gambar2 nie sebab kalau korang tengok sendiri pun dah taw nape kan?? huhu... best! best! yang tak pernah pergi tue, jangan jeles...hikhikhik... nanti pergi laa eyh...ala tak mahal sangat pun berbaloi what... ^_^

                      nampak tak cik Namee keceriaan kat muka saya? tak dibuat2 okeyh..hehe


nie gambar masa selam dalam kolam taw.. ingat senang nak ada pitcha cmnie..huhu


            tengok jam tangan tue! nak masuk kena bayar deposit RM 10 dulu taw...


duit deposit tue boleh tukar amek cash balik, or t-shirt or jam tangan, aku sorang jer amek jam tangan sebab jam aku baru jer hilang...sobb..sobb...sobb....

mehhh nak cita ckit pasal sunway nie.. dia ada 5 theme park, water, amusement, wild, scream and extreme park...
masa aku pegi ada pakej. RM60 untuk 3 park = water, amusement, and wild + RM10 duit deposit yang aku cakap kat atas tadi tue.. =)

kalau nak semua park, kalau tak silap RM85 kot... tak ingat laa sorry yer.. huhu...gambar2 kat air tue, kalau guna camera pihak sunway satu keping RM35, mahal gilak.. tapi kami beli satu jerr... yang len semua curikk.. opsss...sshhh rahsia! rahsia! hehe

ok now aku nak tag kawan2 blogger yang aku tengok memang ceria jer blogg dia, mesti empunya blog pun CERIA!! =)

mangsa2nya adalah aesyamiss wunny and farzana

Thanxx taw baca entry nie =)

Thursday, February 17, 2011

Facebook dah tak ada FUNCTION!

Hmm fb hanya xda function kat diri aku ja.. orang lain aku tak taw! aku mula jinak2 fb masa sem 2 (sekarang dah sem 4) setahun jer aku aktif..huhu

main point aku kat sini.. banyak kenangan aku ngn fb..especially kenal ngn mr. 'B'. dia satu 'U' ngan aku gak.. tp lain kos...

he fun, caring, sweet and loving... honestly aku yang cari details pasal dia, alamat uma, no fon and fbook (dapat dlm portal 'U') hehe... tapi aku tak pernah col dia pown.. malu kot.. hnya wat simpanan.. tapi entah cmne kami mula kenal dalam inbox fbook, well lebih private.

lama jugak la kami kenal dlm inbox tue ( amek dlm 2 bulan )
kalau terserempak kat luar pun kami hanya balas2 senyum, pernah gak dia tanya aku nape tak tegur dia? aku jawab la aku nie memang jenis tak tegur lelaki, hbis kuat pun senyum jer (da true is aku malu sangat2 ngan dia!). n then dengan gentle nyer dia kata tak pe pasnie sy tegur awak dulu.. n siyes dia memang tegur aku... 'malu! malu!' tapi control beb.. jual mahal la konon, macam layan tak nak layan jer..

memang nampak la flow hubungan kami (tak macam stgh orang yang baru kenal, dah mintak kapel, ajak jadi wife la,.. gila apa padahal baru first time chatting)

dari kami contact2 dlm inbox fb, dia ajak ym, pastue 2 bulan after baru dia mintak no fon, dia wat miscol, n then dia 'col' pas 2 hari dia dapat no fon aku, hehe...Yang paling sweet pas 3 or 4 bulan dia ajak aku kuar makan. First time (30 April 2010 in memory!) aku kuar dengan lelaki konon2 date la ^_^
kalau sebelum nie kalau kuar b2 ngan laki pun just assigment or tujuan2 penting jer.. huhu 
kalau orang lain ajak 1001 alasan aku bagi. no fon lagi la payah aku nak bagi.

tapi perasaan epy nie kejap jerr.. bila dah masuk sem 3 entah nape hubungan kami makin hambar..susah nak cakap..nie gara2 perasaan jeles aku yang melampau. kat fb dia ramai gila peminat gurl.. ok fine aku admit aku tak ada hak nak marah and bagitaw dia aku jeles sebab aku bukan gurl dia tapi hati aku sakit sangat2 bila ada satu gurl tue, yeah aku tengokk memang comel, cun, free hair kalau nak compare ngn aku.. stUdy pun kat jepun.. selalu sangat tulis kat wall mr 'B'

  • col me tonite!
  • kalau awk on YM, buzz saya k, ada banyak benda nak cerita kat awak..
  • tetiba ja rasa nak col awk
  • dah charge no maxis? (aku tak taw pun dia da 2 no. sobb..sobb)
  • nie la hp tue cik abg (mr.B duk contact2 dak tue rupanya)
  • tulis ayat2 cinta kat wall mr.'B'..

kalau nak kata gurl mr.'B', dia kata dia single and minah study kat jepun tue pown status dia in a relationship dengan mamat mana tah..nak kata kawan rapat? siyes aku sakit hati.. mula2 aku blok fb mr.'B' tapi still gedik boleh bukak fb dia, terus aku deactive bpe bulan jap fb aku..
yang wat aku cool, dia still remember bufday n wish kat hp aku sedangkan aku dah lost contact dekat sebulan lebih...

kadang2 dia mesej and col kalau kami tengah cuti sem. so aku nie kalau marah pun jap jer, aku on blk fb aku... mula add dia blk n mesej2 dlm inbox fb.. tapi entah aku rasa dah tak macam dulu.. aku tak taw ape..tapi sekarang aku lost contact balik dlm inbox fb dengan dia..

i'm tired ok.. korang nak cakap aku tepuk sebelah tangan pun aku terima.. mungkin aku jer yang ada hati dengan dia. even sekarang aku pena try kuar skali konon2 i can live with out him itu hanya TIPU! siyes aku serba salah ngn mamat tue sebab macam main2 kan dia..

sekarang aku deactive balik fb aku ( entah bpe lama aku pun tak taw) yang pasti dalam hati aku masih lagi dia even aku cakap kat member2 aku yang hati aku kosong, tak suka dia dah pown.. aku penat dah and i need my old life back.. huhu.. forget him hidaya sarbini..!

memory 10 february.. dah setahun kami kenal..!!

Monday, February 14, 2011

Abaikan ENTRY nie!

hai..hai..hai...
nak bagitaw nie sok aku nak gi ~~SUNWAY LAGOON~~
jgn jeles.. ( sah korang jeles! ) huhu
tapi yang tak best nyer, mulut aku BENGKAK..
huaaaaaaa....
nak g, tak mau..nak g, tak mau... 
memandangkan minat yg mendalam dengan aktiviti air,
aku gi klinik gak amek ubat.. (naseb bekk free)
thanxx taw yana bwk aku g klinik..ssh2 aje..
syg sama kamu la.. luve u! muahxx.. huhu..

haa..nie la yana ngn keta MYVI nyerr... TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI TOLONG AKU LAGI YER.. hehhe


PROVE! haa aku g klinik taw.. tak tipu..tak tipu... mntak2 sok baik.. aku nak terjerit2 sok.. lalalala

Thanxx taw baca entry nie =)

Sunday, February 13, 2011

Special Maulidur Rasul

Assalamualaikum

Semua orang tahu selasa nie public holiday kan? yeayy!!!
tapi tau tak sempena ape? yeahh 'bufday' Nabi muhammad a.k.a maulidur rasul.

Selalu maulidur rasul korang sambut tak? ke sambut valentine day.. ermmm dekat2 kan 14februari... kebanyakkan orang islam sekarang hanya pandang sepi sambutan maulidur rasul....semua kalut nak celebrate 'hari kekasih' dengan pasangan masing2.

nak tazkirah panjang2 pun aku tak layak... aku masih lagi insan yang tidak cukup ilmu di dada.. aku nak pinjam sikit jer masa korang untuk layan video2 yang aku post nie. harap memberi sedikit ilmu kepada kita semua. insyaallah, amin ^_^


selawat atas Nabi versi Raihan




                                                      Jaminan Rasulullah


Thanxx taw baca entry nie =)

Thursday, February 10, 2011

ingat TAK masa sekolah Rendah dulu...??

Hmmm tetiba jer rasa rindu balik zaman kecik-kecik, comot-comot dulu..best jer kan, wat nakal pun orang tak kata ape, sebab tak per laa budak2.. i like..i like... hehe

  • masa sekolah dulu ada salesman jual buku cerita kat sekolah? ari nie bagi list..esok mintak duit dah. kita nie pun ape lagi..balik2 terus ''mak..mak.. adik nak buku cite nie, beli la..beli la'' bila tak dapat muncung sedepa! (korang macam tue kan? aku tak, aku baik..hehe)

  • haa library..masa sekolah dulu korang rajin tak pergi? confirm kalau pergi pun mesti tengok2 gambar jer kan? kan? tapi bila ada program nilam, perghh semua sibuk duk pinjam buku..bukan baca tapi just nak amek nama pengarang and sinopsis kat belakang tue jer... haha...expert..expert...

                          ishh..ishh..rajinnyer dak sekolah baca buku time NILAM..huhu

  • RMT sekolah makanan tak best, tapi yang da duit pun join RMT gak...tak paham....

  • yang nie paling aku ingat.. beli pemadam banyak2 bukan nak wat padam tapi wat lawan2... banyak oo aku kumpul dulu..hikhikhik

  • and then pembaris yang bergerigi...ala kat dalam dia ada air pastue ada benda kilat2 dalam air tue.. tak ingat? mehh sini nak tunjuk..

                                           haa...ingat tak?



  • nie la game favourite aku ala yang pakai tape dulu, tapi budak-budak sekarang advanced dah pegang laptop..psp.. and bla..bla...

  • takut BCG tapi lepas inject semua poyo la pulak..

huhu rindunya nie semua.. kalau boleh patah balik kan best.. best ke? ^_^



Thanxx taw baca entry nie =)






Wednesday, February 9, 2011

apa FUNCTION, i follow u.. u follow me back?

Assalamualaikum

ayat biasa kat shout box semua blogger..

''hai datang singgah n follow, follow me back k...''

yeahh okeyh! orang dah datang jangan la berlagak pulak kan? nanti orang menyampah.. sapa susah? tak taw..tak taw...sendiri jawab..huhu

tapi korang terfikir tak kenapa nak kumpul follower ramai2, kalau setakat klik button follow and then dah tak datang2 jenguk blog korang balik? hmm...

btw pape pown i love all my follower.. muahhxxx aku cayang korang sebab sudi follow blog aku yang tak seberapa nie.. actually aku nak bagitaw function i follow you and u follow me nie sebenarnya adalah... jeng..jeng..jeng.. hanya empunya blog sendiri jer yang taw,.. teettt... hehe

aku admit aku kumpul follower and follow blog orang sebab boleh aku taw pasal hal duniawi nie, apa yang berlaku, apa yang tak maklumlah aku nie pemalas tengok berita kat tv or baca paper2 semua nie..habis kuat sibuk nak taw pasal artis..

so bila aku duk blogwalking nie la baru aku taw serba sikit pasal hal2..negara and masyarakat kita nie.. thanxx taw kepada blogger yang tulis pasal isu2 semasa nie (tepuk tangan..tepuk tangan sebagai tanda penghargaan kepada mereka..! ) ^_^

and then aku join la contest abg BEN ASHARI kita, you know what? abg BEN bagi link nie kat entry dia..aku pown apa lagi terjah la, dan tersayat hatiku baca entry sahabat blog kita.

Apa yang kalian baca mungkin akan menitiskan air mata…
hari ini hari dia..esok lusa mungkin kita…


“Salam sejahtera, Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik Hairuman dengan anda semua. Untuk makluman anda adik Hairuman merupakan anak yatim piatu. Dia sudah kehilangan ibu bapanya sejak beliau berumur 5 tahun lagi. Hairuman merupakan anak keempat daripada 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan OKU.
Kini hanya kakak Hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan tidak seberaapa iaitu dengan menolong suaminya menjual air buah. Sebelum ini Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit.

Malang menimpa keluarga ini apabila adik Hairuman ditimpa kemalangan semasa memungut kelapa sawit. Adik Hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg berkuasa tinggi yg tiba2 terjatuh dan menimpa adik Hairuman. Badan adik Hairuman 50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos perubatan.

Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak mendapat sebarang jawapan…Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong adik Hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban adik Hairuman .

Marilah sama-sama kita membantu adik Hairuman setakat terdaya. Disini saya sertakan bukti mengenai adik Hairuman.
Di sini saya sertakan nombor telefon kakak Hairuman iaitu:
018-3807867 – Maryuni Bt Miskon.


No akaun: 162030632448 Maybank

Alamat: No 28, Jalan Desa Mawar 2/11,
Seksyen 2. Taman Desa Mawar,
45500 Tanjong Karang, Selangor.

HULURKAN TANGAN RINGANKAN BEBAN

MAAF LA AKU JUST COPY PASTE....

blogger2 and readers out there, mari kita ramai2 cuba membantu adik Hairuman kita.... Malaysia nie ramai penduduk, kalau sorang sumbang RM 1, cuba bayangkan berapa boleh kita kumpul..??

''Islam menggalakkan kita membantu sesama umat''
 renung-renungkan, sambil berblog sambil beramal ^_^



Thanxx taw baca entry nie..=)

Tuesday, February 8, 2011

STOP ! TAK NAK BUANG BAYI !

pembuangan bayi, contest kempen kesedaran, qurratuaini, langkah mengatasi

 Dianjurkan oleh

pembuangan bayi, contest kempen kesedaran, qurratuaini, langkah mengatasi


Aku memang ada niat nak wat entry pasal pembuangan bayi nie, macam taw2 jer En. Syah kita wat contest pasal topik nie. Bak kata orang sambil menyelam minum air, betul tak? hehe...tapi honestly aku tak kisah menang ke tak sebab aku memang emo bab nie. Baby sikit punyer comel sanggup gila buang..

Go to fullsize image
nasib baik mama tak buang saya, cantik la dunia nie ma


memang style and kreatif laa cara diorang buang, ada yang bakar, flashh dalam jamban, buang kat tong sampah, bagi haiwan makan, and....... dah2 tak sanggup aku nak list. pape pown tahniah beb kat diorang yang wat benda2 nie sebab kalah orang jahiliah dulu.

tapi pape pown hal nie bagi aku bukan salah sesiapa pown baik laki or pompuan. bukan apa, tak semua orang mahu benda nie jadi.. cuma terbabas dari landasan jer. nie 'orang ketiga'  tue punya keja la..n maaf aku cakap kat sini orang beriman pun boleh gak terjebak dalam benda alah nie.

so, 'mencegah lebih baik dari merawat'. well aku berani kepit kuku yang semua orang pernah dengar peribahasa nie =). sebelum benda alah buang2 bayi nie jadi, pasangan couple out there should take noted! tolong la jaga tatasusila masing2. (1) sorry to say, sakit mata aku tengok pasangan terlentuk2 atas bahu, peluk2 pinggang, pegang2 tangan.

hellooo... u all tue bukan muhrim okeyh! (nak kata aku jeles? sumpah tak pown, menyampah lagi ada). kalau dah wat benda alah nie, mcmne nak dapat kemanisan after marriage?, pastu kawen dah takde makna dah.. mula la bosan and cerai segala talak duk bagi.

bagi aku tak salah couple but pleasee behave yourself. nak date g la tempat terbuka! nak sorok tepi2 semak wat pe? bukan jer dapat dosa, nyamuk pown sedapp.. huhu

(2) so cuba la tanam sikit sifat kasihan and perikemanusian. nak cegah pown tak guna benda dah jadi.. cukup2 la wat 1 dosa jangan tambah lagi. balik ke pangkal jalan and pergi minta bantuan di luar sana (kalau malu dengan keluarga). banyak jabatan kebajikan yang boleh tolong.

(3) tapi pape pown, keluarga is da best way dalam elak gejala buang bayi nie. sebab mangsa perlukan sokongan dalaman. tolong jangan sisihkan mangsa.. yeahh aku admit 'conteng arang' and malu dengan jiran. actually aku ada jiran, yang da nasib cmnie (sorry nama tak leh mention, aku tak nak aib kan orang. cukup sekadar contoh).

Benda dah jadi, kita nak tutup mulut orang dari mengata, mengumpat pun tak boleh,.. orang kata berani wat berani tanggung la. so akak and keluarga dia wat dunno ja, dlm hati diorang aku tak tau. tapi yang bagus alhamdulilah.. tak buang bayi tue and budak tue sekarang nie dah masuk tadika pun. jiran pun dah tak kata apa2 dah. (see sampai bila orang nak mengata). tapi pape pown selagi boleh elak benda alah nie, kita elakkan la yer..


thanxx taw baca entry nie =)


Sunday, February 6, 2011

Apa itu WANITA ??

ermm aku agak semua orang tau gelaran wanita tue diberi kat golongan orang perempuan yang dah melepasi umur remaja 21 tahun i think... tapi you all tau tak erti wanita tue sebenarnya.


da kecik pown ttup aurat siap baca AL-QURAN lagi...

Aku ada terbaca satu buku nie, 3 main point utama about wanita nie

  • wanita dianggap sebagai fitnah dan musuh andainya dia tidak dididik dan dibentuk menurut acuan islam. (fuhh bahaya gak kaum hawa nie,huhu)

  • wanita juga ujian bagi seseorang lelaki dalam menerajui bahtera kehidupan ke arah kebahagiaan dan kesejahteraan hidup. ( see kejayaan dan kebahagiaan seorang lelaki ada wanita yang support dari belakang taw, so kaum adam jangan abaikan kami okeyh..!! )

  • wanita adalah anugerah ILahi yang istimewa kepada lelaki yang mendambakan kemesraan dan kebahagiaan hidup ( take noted kaum adam, hehe )

fuhh semua kata wanita nie beri kebahagiaan kat kaum laki, tapi all gurl out there jangan la megah sangat ok kalau tak ikut contoh personaliti wanita kat bawah nie ( peringatan untuk aku jugak,huhu )

Asiah adalah simbol teladan bagi wanita beriman yang tetap mempertahankan keimanannya kepada Allah walaupun suaminya FIRAUN

Maryam adalah simbol wanita dalam ibadahnya dan ketinggian darjat ketakwaannya kepada Allah serta mampu memelihara kesucian diri dan kehormatannya (dah makin hilang dalam diri wanita sekarang, huhu).

Khadijah adalah simbol kepada isteri yang setia. ( harap-harap aku boleh ikut pada masa akan dtg ^_^ )

Fatimah adalah simbol anak yang solehah. ( banyak dosa aku dengan parents,)..   :(

harap2 aku dan wanita zaman skunk dapat belajar dan follow personaliti wanita-wanita terbilang nie, insyaallah, amin.

thanxx taw baca entry nie =)

Thursday, February 3, 2011

coNTesT CoLLaGe KesAyaNgAnKu

                                           KLIK here to join..!! due date 18 Februari 2011

Haa..join contest lagi..hehe.. So sekarang nie aku nak share dengan korang, collage a.k.a insan2 yang aku paling sayang dan rindu masa nie ialah jeng..jeng..jeng....

'RAKAN-RAKAN KOLEJ MATRIKULASI           PULAU PINANG'

ermm..memang sekarang aku dah masuk U and dah jumpa ramai rakan2 baru yang 'best' tapi kawan2 KMPP still in my memories forever. Banyak kenangan 'sweet' sepanjang setahun kat KMPP. Hubungan sesama kami lebih rapat dan erat. 

  

 I'm really miss you all


Nie la rakan-rakan kelas seperjuangan ku kat Matriks.. A1P5 tue pula nama kelas kami..!! Masing2 dah bersepah-sepah kat Universiti yang ada kat Malaysia nie, tp da 3 orang rakan aku yang masuk MAKTAB..!! :D

end of dis entry, aku nak tag 3 orang, calon2 nya adalah

SunGguh SyaHdu



Ubat ketenangan yang PALING mujarab adalah SELAWAT dan BERZIKIR. tak perlu mencari ubat yang lain ( arak, disko dan sebagainya ) diluar sana.

p/s: hanya sebagai peringatan kepada diri sendiri. Insyallah...