Monday, January 31, 2011

Fuhh... nasib baekk..

Alhamdulilah dah selamat sampai penang 2 hari lepas. Dah dekat sebulan diperantauan, kerinduan dah tinggi bak gunung everest. (perghh ayat aku tak bole blahh)hehehe..

sebenarnya ada kisah di sebalik keriangan aku nak otw nak balik penang nie. Sedih gila member2 aku semua balik dulu. padahal aku la selalu org first angkat kaki chaww dulu... ishhh mana boleh diorang balik dulu. frust nie..frust nie..

Dah la paling last, balik hari sabtu lak tuhh, bas aku dijadualkan berlepas kul 8 pagi..!! you know what? its to early to wake up.... nak dijadikan cite aku terlajak tido PUKUL 7.30!!!! makk aiii, left than half an hour.. macamna aku nak wat nieyhhh.. aku bangun pun coz pakcik teksi col aku..!

''adik da katner nie? pakcik ada kt bawah dah''
''alamak,pakcik saya baru bangun tido jer nie, dh la bas kul 8''
''pakcik dah sampai nie, adik turun sekarang boleh tak?''

alahai pakcik nie, kan aku dah cakap aku baru bangun tido,
takkan aku nak terjah teksi pakcik tuu dengan baju tido aku yang kiut miut nieyhh,.. haishhh, so dengan sopannya

''tak pa la pakcik, saya minta maaf sangat2..memang tak sempat la nak turun sekarang''

habis dah satu bab.. kesian pakcik, penat2 jer datang. padan muka aku dah taw bas pukul 8, gatal tido lewat. Nasib baik aku ABC (Allah Bagi Cuti, hehe)

Dengan sepantas larian pecut sukan olimpik aku bersiap, mandi entah bersih ke tak.. ( baru aku taw maksud mandi kerbau macamne, huhu )

aku dah siap kul 7.45...lagi 15 minitt dorhh.. aku capai hp sony aku yang cunn warna putih tuhh n col semua no teksi yang ada kecuali pakcik td. malu kowt pakcik taw muka aku yang mana. ^_^
dan2 dia cancel nak wat menantu..hehehe

tp malangnya satu pun tak dijawab.. aishh mana teksi2 nie, semua membuta lagi ke pagi2.. debaran dada hanya tuhan jer taw.. dup..dap..dup..dapp..

argghhh peduli la, aku turun jerla bawah. mana taw kowt2 da teksi sapu tunggu kat bawah. dengan hati yang pasrah dan penuh mengharap aku turun.

eyhh..da student start kereta la, ishhh malunya nak mintak tumpang..arghhh lantakla janji aku dapat balik.
dengan muka malu dan blushingnyer aku ketuk tingkap sorang akak tuhh


                            macamnie la muka aku lebih kurang time cakap ngn kakak tuhh..!! hehe


'' ermmm..kakak boleh tolong hantarkan saya pergi stesen bas tak? pakcik teksi baru col tadi bagitaw tak boleh nak datang amek..''

amekk kau, pagi2 dah menipu.. nasib laa nak balik punya pasal. errrr kakak yang tumpangkan aku kalau terbaca blog nie

saya betul2 nak mintak maaf,tak terniat pun nak menipu.. ampun! ampun! =)

Sampai2 ja stesen, bas MAHLIGAI masih disitu, aku pun salam2 dengan kakak dalam kereta tuhh sambil hulur RM5, well kena la amek hati.. takkan nak wat dunno jer kan? kan?
Apa lagi..terkejar-kejar la aku dapatkan bas kesayangan


                                                 cepat..cepat..bas nak gerak dah!!!

Akhirnya berjaya gak aku naik bas double dackerr tue, sit 18A. 29 Januari 2011 on my brother in law bufday, aku telah mulakan hari ku dengan indah sekali... hehehe

Monday, January 24, 2011

pssttt...pstttt... mana Rita Rudaini???

well sekarang memang tgh hot pasal perkahwinan Ayu Raudhah dan Zaquan. Anyway aku pun tak nak ketinggalan  post pasal entry nihh... jap2 "SELAMAT PENGANTIN BARU kat pasangan mempelai..!! SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT''.

haa ok dah jom sambung balik gosip columm, hehe..actually aku gi gak la terjah, selit2 dan teropong semua web sebab nak usha foto2 wedding Ayu ngan Zaquan niehh.. well aku admit vogue and cunn2 habis semua foto kat majlis niehh.Cuma make-up ayu raudhah masa nikah jerr aku tak berapa nak pekenan aihh... lipstick dia merah terang menyala sangat dorhh... ayu tue dah cukup cantik, dan aku rasa mekap terang2 merah menyala buat muka ayu nampak garang la pulak ( errr banyak komen pulak aku). hehehe..

Arah tuju entri aku sebenarnya nak kepoh2 sikit nie, dalam banyak2 gambar, why? why? gambar Rita Rudaini x ada? xkan satu gambar pun xda ( hmmm..musykil nahi hai ) hehe..Tapi kalau korang da picture Rita kat event weddings tu, tunjukk la kat aku! mungkin aku terlepas pandang kowt.. (try to think positive) =D

so lets see da pitcha ~~

betul x aku cakap? lipstik terang sangat kan?


                                      time nie sweetnyer AYU RAUDAH..!!!! i loikkee..!!


haa...gurlzzz sekalian sudah habis yerr pasangan kembar nie, dah jadi hak milik AYU dan RITA..sobb..sobb



                                      pape pown AKAK tetap kena maintain vogue..!!!



         Lan pet pet nie beras zaquan lah..! bukan berasss tapi birasss ( ingat tak dialog tuhh?? )


all picha credit to beautifulnara

Sunday, January 23, 2011

Special for Peminat Bollywood

Haii..haii..haii...nak bagitaw nie, tadi aku cek email box aku. Maklumlah dah lama aku tak buka. What the surprise?? perghh 1135  mesej!!! penatnya nak delete. Semua mesej datang dari facebook dan segala macam-macam khazanah lama la yang membiak dalam kotak mail box aku tuh, dalam duk delete one by one, eyhh STOP2..!! kakak aku hantar gambar aktress hindustan la kat Pesta Bollywood. I loikee..!! love you la sis. muahhhxxx... 

Aku nie memang peminat hindustan tp zaman kegemilangan Shah Rukh Khan jer la aku follow. Hindustan sekarang hampeh, cerita hancusss, lagu out of hearing tapi pakaian 'over' nak mampus..! seksi nak rakk mengalahkan aktres hollywood. Berani mati pakai bikini ja lanie.. entah2 pasnie tak ada baju terus! well aku tak terkejut pun kalau pakai 'costume' semulajadi, jimat budget producer. huhu.

Malas la nak membebel banyak2 macm mak nenek. Korang tengok je laa picture2 yang kakak aku hantar. (tak semua picture aku letak sebab pakaian aktor2 lain tak sesuai ditonton oleh lapisan bawah 18sx.. jangan frust yer readers out there ~~hehe).


aku suka kareena kapoor! =)


                    perfect match..tapi aku suka lagi dia dengan shahid kapoor =(


       skandal kareena kapoor dulu, Hritik Roshan with his wife..! (hikhik memandai jer aku)


          oppss Salman Khan peluk sapa tuh? (apa korang fikir? pelukkan mesra sahabat la)


            Aktor TUA ^_^ ~ ~ Anil Kapoor in da hOuse!! (suke..suke..tgk dia berlakon )


Fardeen Khan dengan sape tuh? wife dia ke?( nak tanya nie Fardeen Khan dah kawen ka? )


                         pelakon bollywood mata SEkSI you, Bipasha Basu is here..!!!!!!

Dah penat mata kan? jom jamu telinga dengar this sweet hindi song. I LOVE..LOVE..THIS SONGS smpai nak gilak! hehehe. have fun!

Thursday, January 20, 2011

PeSta PeNaNg SUNGAI NIBONG

Firstly, sure2 pesta nie buat kt penang. Aku rasa semua orang pernah dengar kn pasal pesta penang nie? Kalau tak pernah, mai ceq nk habaq serba serbi pasai pesta nihh ( kuar da loghat utara aku) ^_^


Pesta nie buat kt Penang (area dlm pulau tau nama tempat dia Sg.Nibong) sebulan sekali ja, setiap bulan 12 ( 1 disember sehingga hujung tahun ). Time dia malam jerr okey, siang2 semua orang g kerja (pandai gila timing, so kalau anak dara tak ada kat rumah tu, tau la nak cari ktner!).Yeah of course kena bayar duit pintu masuk, kalau tak silap aku AdulT (RM 3) dan ChilDren (RM 1).Murah jerr, so tak perlu nak menabung setahun nak pergi pesta eyhh..


Kat dalam pesta tuu mcm-mcm ada (trademark astro). Kedai makan, kedai baju, kedai tudung, kedai beg, kedai kereta motor, kedai makanan segera, gerai makan, kedai KARPET, pameran, konsert dan port yang paling aku suka mesti laa ENTERTAINMENT PLACES.!


Aku tau kalau sesiapa masuk confirm2 rambang mata laa. Semua barang nak beli. tapi aku suggest kalau nak shopping kat dalam tuh baik pergi nk dekat2 hujung tahun bila pesta dah nak tutup. Sebab time tuhh, fulamak sales gilak! Bayangkan TikaR Getah 3 gulung RM50 jerr. Tu baru tikar, belum lagi shawl-shawl yang cun melatop.


Korang mesti nak tengok environment pesta kan? tapi aku tak tangkap gambar banyak sangat la. (Gambar tempat mainan jerkk aku snap..huhu)





    yang ini 'bumper jumping', dia akan lompat masuk dalam kolam air


            ini dari sudut tepi 'bumper jumping' =)


errr..lupa la nama permainan nie apa, sorry! =(


Permainan atas bila dia dh start.. makkkkkk nak turun.!!


 X-coaster adik-beradik roller coaster, tapi dalam bentuk cup, laju gila, sentap dada!


                Buaian versi budak2, klu yg adult pown ada (sama mcm kt Genting highland )


 haa..nie la Valtex! game yang paling dangerous n tinggi sekali (aku dh naik, bangga oo.!)


eleyhh KL ngn melaka sibuk jerr nak bagitau diorang da 'eye on malaysia', penang dah da lama, x kecoh pown  ^_^


Ini jer la picture2 yg aku snap, sebenarnya banyak lagi games kt sana, ada challenger, tristar (sotong), rumah hantu (roller coaster), bumper car, race motor versi bdk, tempat2 yang boleh dapat teddy bear ( tikam2 ) hehe, errr apa lagi eyh. Banyak sangat la tak ingat dah. Datang la Penang! Kalau dah sampai ke oversea (lepas seberang jambatan pulau pinang) roger2 la aku. Mana tau boleh jadi tourist guard korang kerr? (budget ada kat penang sekarang).

Opps lupa nak bagitau, model-model kat atas tuhh semuanyer kazenns i.. aziemah, amirah, athirah dan aqilah. pape pown sobb..sobb..sobb.. gambar aku xda pown. Sebab tuhh aku tak suka jadi cameraWOMEN. sedih nie..sedih nie.. nak balik menangis kat katil laa.. bye2!! (huaaaaaa... ngah nanges sambil tumbuk2 bantal)


Wednesday, January 19, 2011

UniFoRm JinGGa..!!!

JPA= Jabatan Pertahanan Awam. pernah dgr x? mesti tak pernah kan (bdget semua org xtaw pdahal aku jerr yg bru taw pas msuk JPA).  Aku nk promote JPA nie, maklumlah 3 sem kowt nk kna follow. sekarang baru msuk sem 2. JPA nie badan uniform sukarela yg suka bantu org, ala sng cite sbg tugas penyelamat.

Best tuhh best gak laa sbb ramai boyszzz boleh cuci-cuci mata..ahakkzzz.. tp yg agak kurengg kn pkaian dia laa.Dh la kaler ORANGE..mantul lak tuhh nsb bek aku suka kaler terang2,tali penggang punya la tebal, kasut bot ala-ala MCDONALDS..(lapoo la ice cream mc flurry..t.malim xda mcd..huhuhu)


tadaa..nie la uniform JPA (hodoh kn?)

okey sekarang lets talk about the activities. JPA nie sama jerr dengan badan uniform yang lain, sah2 ada kawad kaki..euwwww aku paling benci kawad. respect la sape yg minat kawad. Masa cuti sem arituh JPA ada la pertandingan kawad kaki dekat UITM Shah Alam, well aku dan member baik aku yang kt atas nie (nama dia meina..!! hye meina!) of course la kami x pergi. Alasan ada kenduri kahwin la ada itu laa ada ini laa tp main utama CUTI SEM PENDEK LA 3 MINGGU JERR KOWT. tak sanggup kami nak KORBAN kan masa cuti. betul x?

Yang bagusnya psl JPA nie, kami belajar mcm2 cara ikatan, ikatan buku sila ( ikatan utama), balutan luka di kepala, dagu, tangan, kaki. pendek kata semua bahagian yang cedera la kami balut.

nie la ikatan buku sila!!    



aku nyer balutan kepala n meina balutan dagu!

Ini jerr sedikit sebanyak info pasal JPA, kalau nk tau apa yg kami belajar g, JOIN laa. Owh haa, uniform kami berharga RM 210 ( mahal gilak! )


Tuesday, January 18, 2011

Sesi PerkEnaLan Diri...

TgK dr tajUk...skema jerr.. 'Sesi PerkENAlan DiRi' (ingt sekolah jerr kew da ice breaking)
sy pown nk wat jgk laa... tp klu ice breaking mest nk tnya sapa name? asl? umo bape? n bla,...bla...
rasanyerr x yah kowtt...NaK taU jugaK? bkak kt profile jerr la noe..
sma jerr...

 
baB2 bLOg nie msh bLUrr n kaBURR..sy dak bru blaJAR klu slh Boleh TUNJukkan... jeles jerr klu tgk org len wat BLOg mcm best jerr.. bnyak2 blog, sy lyn 2 jerr... blog mr.K n Fatin Liyana .. (sape diorg tuhh..??)
alaa sapa yg lyn blog mest knl diorg kn.. jap pas sy blajar cara nk link t sy letak eyhh link ke blog mereka ( perghh ayt skema g)

 
Sebab ak wat BLOG..??
enth sja gdik2... (ayt fvourite miza a.k.a my besh fwenn ) ^_^

                                                  sorry lalink..i promote u in dis blog

 
coNTENT bloG?
hajat nk wat nOvel n CERpen..tp klu dh lari content tuhh... (biasa laa mnusia..x pena ttp pndirian)
sbb TU sy di cop LALANG.. huhuhu cdeyh..tp xpa arr trademark tuhh

Hbis dh Ice BREAKING... mcm stupid jerr..haha..boleh la my first entry..