Friday, December 30, 2011

Alangkah best kalau jadi ROBOT! tak ada perasaan....

Haram-haramkah aku
bila hatiku jatuh cinta
Tuhan pegangi hatiku
Biar aku tak jadi langgar
Aku cinta pada dirinya
Sifat manusia ada padaku
Aku bukan Tuhan

Haram-haramkah aku
Biar waktu berakhir
Bumi dan langit berantakkan
Aku tetap ingin dirinya
Tak mungkin hatiku berdusta
Hanya tuhan yang bisa jadikan
Yang tak mungkin menjadi mungkin
Aku hanya ingin cinta yang halal
Di mata dunia juga akhirat

Biar aku sepi aku hampa aku basi
Tuhan sayang aku
Aku hanya ingin cinta yang halal
Dengan dia tentu atas izinNya
Tuhan beri aku cinta
Ku menanti cinta...


"Dengan nama Allah
Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani
Andai dia adalah jodohku, 
satukanlah hatinya dengan hatiku,
Jika tidak jauhkanlah dia daripada pandangan mataku
dan peliharalah hatiku daripada kekecewaan..
AMIN..."

p/s: sorry dis entry little bit personal (mood tengah gelong )

Thursday, December 29, 2011

pengertian sebenar KECANTIKKAN wanita


Perempuan yang perasan cantik

Perempuan yang perasan cantik akan menggedik dengan lelaki
Perempuan yang perasan cantik akan suka membuka auratnya
Perempuan yang perasan cantik akan mula make-up tebal-tebal
Perempuan yang perasan cantik akan tunjuk semua gambarnya dengan lelaki
Perempuan yang perasan cantik akan merasakan dirinya paling 'cute'
Perempuan yang perasan cantik akan rasa diri dia paling ramai peminat

Sedangkan HAKIKAT KECANTIKKAN wanita ialah

Muslimah yang cantik tidak akan menggedik dengan lelaki
Muslimah yang cantik tidak akan membuka auratnya
Muslimah yang cantik tidak akan mekap tebal-tebal
Muslimah yang cantik tidak akan tunjuk wajahnya pada lelaki bukan mahram
Muslimah yang cantik akan merasa dirinya biasa-biasa sahaja
Muslimah yang cantik akan merasa TERHINA apabila dirinya dikelilingi 'kumbang' 

kecantikkan wanita tiada erti andai tiada iman, taqwa dan ilmu padanya.


p/s: gara-gara facebook, aku penah hanyut and plus masuk contest model muslimah...(muslimah la sangat kan kalau tayang muka) sob sob sob insaf2 ~ first and last aku masuk.

Tuesday, December 20, 2011

its hurt, its pain but just smile ^^



A sunny day Meaning Nothing,
Someone is walking into my heart,
I looked forward to chance
My melancholy, precious man,
You flew here by mistake


Alice in wonderland,
like a fable,
night when a milky way goes through the star milky way
my hope is standing,
he walked with the speed of memories 


Thanxx taw baca entry nie...


Thursday, December 15, 2011

yang haram ditayang, dan yang halal disembunyikan

realiti dalam :-


dalam photo album, 

status: in relationship 
status album: friends only can see

tetiba dapat:

alhamdullilah sampai naik pelamin

kemudian, dalam photo album:-

status: married
status album: ONLY ME (private la maknanya)

A : Sorry tak dapat datang majlis ko, nak tengok gambar. upload la..
B : Xpe, gambar aku dah upload!
A: Tak ade pown.. (muka blurr, aku dah tengok tadi takada)
B : aku private..hehe
A : Laa kenape? 
B : Segan la nak tunjuk....
A : ???????

Thanxx taw baca entry nie... =)




Wednesday, December 14, 2011

kalau tak menang saja!


Tournament handball UPSI will coming soon on dis saturday! aku and da geng yang terlalu 'teror' main nie punya la semangat berlatih. dah la musim hujan. gagah gak tue main. hujan bukannyer rintik2. lebat pulak tue. orang keliling excited pulak tengok kami main. macam tak pernah tengok orang main hujan. jakun semacam. pergi tengok cite hindustan, kalau tak main hujan tak sah. ***ke diorang tengok kami yang mandi hujan nie macam artis hindustan? hehe wink wink wink.

aku suka tengok senyuman MADHURI DIXIT, sweet!
Memandangkan aku pernah main tournament bola baling ASEAN upsi. (macam gempak jer bunyi kan? padahal aku player kedua jep, backup player first kalau dia penat. pastue pas balik bagi dia main. kalau suh aku leading, kalah la team aku gamatnya. papepown kitaorang menang dengan team singapore! omjeayyy! )  aku la yang kena ajar member2 aku, aku tau la jugak basic2 game.

JENIS JARINGAN
Jaringan bahu
Jaringan bahu adalah jaringan yang paling mudah dan digemari oleh pemain kerana pergerakkan yang terlibat adalah secara neutral. Jaringan ini sering digunakan oleh pemain yang mempunyai kekuatan pada tangan.





                                                                                     
    Jaringan Lompat
Cara jaringan ini sangat berkesan jika dilakukan dengan teknik yang betul. Anda memerlukan kemahiran koordinasi dan ritma yang betul, bermula dengan menyambut bola, melonjak ke udara dan membaling kea rah gol. Selalunya tindakan ini berakhir dengan pendaratan yang selamat.









c)      Jaringan Dive
Pemain akan melonjak atau dive ke dalam kawasan gol untuk membaling  bola dari jarak terdekat dengan pintu gol.  Bola hendaklah dilepaskan sebelum mana-mana bahagian menyentuh gelanggang.






                                                                   


semua jenis jaringan tu, satu pun aku tak pernah buat sebab aku tak pernah jaringkan goal pun. ^_^
selalu aku past kat orang lain jer. tak pandai aku nak shoot. membazir jer.huhu. tapi game kali nie harap boleh la dapat jadi top 5 ke, johan ke (berangan tinggi betul). bukan harap lagi dah, kena bagi menang kalau tak sia2 aku demam praktis dalam hujan. merana aku makan ubat (hate it!)

p/s: sakit gak kaki tekan clash motor tak pakai kasut. akibat sport shoes terlalu basah. 

Thanx taw baca entry... =)